Τραγικό τέλος είχε ο 27χρονος Γιώργος Καρπίτης από την Αρήνη της Ζαχάρως, σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη περίπου στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής. Ο νεαρός δικυκλιστής με τη μηχανή μεγάλου κυβισμού συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αγροτικό φορτηγάκι στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος του Λευκοχωρίου.

Τα δύο οχήματα είχαν κατεύθυνση προς Πύργο και ο οδηγός του αγροτικού που προπορευόταν επιχείρησε να στρίψει αριστερά σε αγροτική οδό. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο δικυκλιστής επιχειρούσε προσπέραση εκείνη την ώρα και συνέβη το μοιραίο.

Η μηχανή καρφώθηκε πάνω στο εμπρός αριστερό μέρος του αυτοκινήτου και ο οδηγός εκτινάχθηκε προς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος και τον κατάλληλο εξοπλισμό το χτύπημα που δέχθηκε πέφτοντας πάνω στην μπαριέρα, στο λαιμό, ήταν αυτό που του έκοψε το νήμα της ζωής και ο θάνατός του επήλθε ακαριαία.

Το άψυχο σώμα του, βρέθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα στο πρανές της οδού. Στη μηχανή που σύρθηκε για λίγα μέτρα από το σημείο της σύγκρουσης, ξέσπασε φωτιά.

Στο σημείο έφτασαν άνδρες της Π.Υ. Αμαλιάδας που έσβησαν τη φωτιά, ενώ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο 27χρονος μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας διενεργεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ο 27χρονος καταγόταν από την Αρήνη Ζαχάρως και εργαζόταν ως μάγειρας κυρίως στην Κύπρο. Στην Αρήνη ερχόταν αρκετά συχνά καθώς αγαπούσε ιδιαίτερα τον τόπο του.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το πρωί, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Λευκοχωρίου.

Ειδικότερα, ένας 27χρονος ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας μοτοσικλέτα, προσέκρουσε σε προπορευόμενο ιδιωτικής χρήσης φορτηγό με αποτέλεσμα ο δικυκλιστής να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώ η μοτοσικλέτα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο 20χρονος οδηγός του φορτηγού μετά τη σύγκρουση εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου δυστυχήματος, όπου προσήλθε έτερος ημεδαπός και δήλωσε ψευδώς στους αστυνομικούς ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού.

Από την προανάκριση που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 20χρονου οδηγού ο οποίος εντοπίστηκε σε νοσοκομείο και συνελήφθη, ενώ συνελήφθη και ο έτερος άνδρας για ψευδή κατάθεση.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας, ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.