Η Μίνα Γκάγκα, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ανέφερε ότι στόχος, είναι η πλήρης αντιμετώπιση της πανδημίας. Η μετάλλαξη Δέλτα, αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100% είπε η κυρία Γκάγκα, τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα».

Ανέφερε ότι πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία ενώ κατά την ίδια, είναι ελάχιστοι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι γενικό προσωπικό…
Για το άνοιγμα των σχολείων

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων σε λίγες ημέρες, η κυρία Γκάγκα είπε ότι ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα και αναλόγως με τις εξελίξεις, θα γίνονται παρεμβάσεις.

«Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα» είπε η κυρία Γκάγκα.

«Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινά. Ξεκινάμε με ιδιαίτερα έντονο έλεγχο. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά δεν θα υποχρεώσουμε με εμβολιασμό τα παιδιά.. Έχουμε αυξημένη επαγρύπνηση».

Για τους υγειονομικούς, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις «από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα».