Η Μαρία Αλιφέρη έχει αφήσει το δικό της στίγμα στην ελληνική τηλεόραση.

Η Μαρία Αλιφέρη με γυναίκα με απίστευτη ομορφιά μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για το σοβαρό τροχαίο που είχε και την κράτησε για μέρες στην εντατική, γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ και αν της έχει στοιχίσει ότι δεν έγινε μητέρα

-Έχετε ζήσει ένα πολύ σοβαρό τροχαίο, το οποίο μάλιστα σας κράτησε για μέρες στην εντατική. Τι σας άφησε αυτή η άσχημη εμπειρία; Πώς ξεπεράσατε τον φόβο;

Χωρίς να θέλω να ακουστεί υπερβολή, το αντιμετώπισα πάρα πολύ ψύχραιμα και ήταν και ένας λόγος που εξελίχτηκαν τα πράγματα θετικά. Θα σου πω και κάτι που το είπα τότε βγαίνοντας από το νοσοκομείο, εύχομαι για όποιες ψυχές το αντέχουν, να φτάσουν σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις ζωής και θανάτου. Θα εκτιμήσουν πολύ περισσότερο την αξία της ζωής.

-Έχετε μια διαχρονική απαράμιλλη ομορφιά. Θεωρείτε ότι σας βοήθησε στην καριέρα σας ή το αντίθετό;

Συνέβησαν και τα δύο. Η ομορφιά σου ανοίγει πόρτες αλλά σου τις κλείνει κιόλας. Σου δυσκολεύει πολλά πράγματα. Εξαρτάται βέβαια και από το πώς θα το χειριστείς. Αν πατήσεις μόνο σε αυτό, θα σε βουλιάξει.

-Γιατί δεν παντρευτήκατε ποτέ; Είχατε δεχτεί προτάσεις γάμου;

Ήταν επιλογή μου. Έχω δεχτεί προτάσεις γάμου, βέβαια. Απλά στο μυαλό μου την ιστορία του γάμου την έχω πολύ ψηλά. Μια ολοκληρωμένη σχέση είναι πάρα πολύ δύσκολη και σπάνια. Γάμος για έμενα σημαίνει ότι με αυτόν τον άνθρωπο μπορώ να «φύγω» μαζί. Δεν το ένιωσα αυτό με κάποιον άντρα, γι’ αυτό και δεν το έκανα. Έχω ερωτευτεί πάρα πολύ ωστόσο και με έχουν ερωτευτεί. Τον έχω χαρεί τον έρωτα.

-Τι είναι αυτό που θα σας έκανε να ερωτευτείτε έναν άνθρωπο;

Να υπάρχει σωματική, ψυχική και πνευματική έλξη. Δεν τα βρήκα όλα σε έναν άνθρωπο. Κάτι που να μην το ήθελε η ψυχή μου. δεν το έχω κάνει. Ποτέ. Υπάρχει τίμημα πολλές φορές, αλλά χαλάλι του.

-Σας έχει στοιχίσει που δεν γίνατε μητέρα;

Όχι. Ήθελα πάντα πολλά παιδιά και τα έχω. Όχι δικό μου, αλλά είμαι εντάξει με αυτό. Θα ήθελα, αν είχα μια σχέση όπως στην περιέγραψα. Από την στιγμή που δεν βρήκα αυτό τον άνθρωπο, δεν μπήκα στη διαδικασία, μόνο για να πω ότι έκανα παιδί. Έχω πολλά παιδιά και από συγγενείς αλλά και του μαθητές μου. Καλύτερη μάνα δεν θα μπορούσα να είμαι. Δεν αρχίζουν και τελειώνουν όλα σε ένα παιδί.

-Αγαπάτε τη μοναξιά;

Πολύ. Όσο αγαπάω την επικοινωνία, άλλο τόσο αγαπάω και τη μοναξιά. Μου είναι απαραίτητο να μείνω μόνη με το μέσα μου, για να δω τι μου γίνεται. Πρέπει να κουβεντιάζουμε με τον εαυτό μας.

-Υπάρχει κάποια απώλεια που δεν θα ξεπεράσετε ποτέ;

Έχω ζήσει πολλές απώλειες. Αλλά κρατάω τη μνήμη ζωντανή. Έχω χάσει πατέρα, μάνα, αδερφική φίλη. Το πένθησα, αλλά δεν διαλύθηκα. Είναι κομμάτια της ψυχής μου. Δεν πεθαίνουν όσο ζω εγώ. Είναι εκεί, έχουν τη θέση τους. Είναι πολύτιμα. Απλώς η ζωή προχωράει. Δεν χάνουν την αξία τους με έναν θάνατο.

-Εσείς φοβάστε το θάνατο;

Καθόλου. Όποτε θέλει, ας έρθει… , είπε η Μαρία Αλιφέρη.