Αντιδράσεις έχει φέρει στην εστίαση της Πάτρας και της Αχαΐας το μέτρο για την απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το επιχείρημα του περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες το μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής δεν έχει κανένα νόημα από τη στιγμή που ισχύει το μέτρο των καθιστών, δηλαδή της απαγόρευσης, των όρθιων.

«Ακόμα και να υποθέσουμε ότι σταμάτησαν τη μουσική για να μην έρχεται ο κόσμος σε επαφή χορεύοντας, πώς μπορεί ο ιός να διαδοθεί σε ένα τραπέζι και μια παρέα, με τις νότες; Και χωρίς την μουσική τι θα γίνει δηλαδή;  Σταματάει ο ιός την επέλαση του» μας έλεγαν χαρακτηριστικά άνθρωποι της εστίασης.

Πεποίθηση στον χώρο της εστίασης είναι ότι πρόκειται για ένα μέτρο αλλοπρόσαλλο, εκτός από το ότι δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, εκτός από το να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την λειτουργία των καταστημάτων τους.

Την περασμένη περίοδο της εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της μουσικής αρκετά καταστήματα είδαν τον κόσμο να δυσαρεστείται, ενώ με το που δόθηκε το πράσινο φως υπήρξε μία τόνωση της κίνησης.  

Ακυρώσεις στις γαμήλιες δεξιώσεις

Κι ύστερα είναι και το άλλο μας λένε σε μία συζήτηση που είχαμε άνθρωποι του χώρου. Με ποια λογική επέτρεψαν τη μουσική στους γάμους και στις γαμήλιες εκδηλώσεις; Εκεί η μουσική δεν κολλάει;

Όχι βέβαια ότι στους γάμους δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του κλεισίματος των καταστημάτων τα μεσάνυχτα, είναι από μόνο ανασταλτικό στην πραγματοποίηση ενός γαμήλιου γλεντιού ή μιας δεξίωσης.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεγάλο ποσοστό των γάμων που ήταν να γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναβλήθηκαν για πιο μετά. Και τα τηλέφωνα στα κέντρα δεξιώσεων, στα κέτερινγκ και στις επιχειρήσεις αυτού του τύπου συνεχίζονται…