Τον μπελά τους έχουν βρει οι κάτοικοι στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης με ένα μισογκρεμισμένο σπίτι που είναι απέναντι ακριβώς από το ναό.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν το κτίριο αυτό έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε στέκι ναρκομανών, με τοξικομανείς να καταφεύγουν σε αυτό όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας, προκειμένου να κάνουν τη δόση τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς συχνάζουν στη συνοικία των Προσφυγικών και γενικότερα στην εκεί περιοχή, έχοντας συναλλαγές με συγκεκριμένα σπίτια στα οποία έχουν καταλύσει οικογένειες και ομάδες Ρομά.

Όπως εικάζουν οι κάτοικοι της Αγίας Αικατερίνης ο λόγος της παρουσίας των ανθρώπων αυτών που είναι άρρωστοι και εθισμένοι, στα συγκεκριμένα σπίτια είναι προφανής.

Το πρόβλημα όμως για αυτούς είναι ότι φεύγοντας από εκεί όλοι τους καταλήγουν στο συγκεκριμένο χαμόσπιτο στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης που έχει μετατραπεί σε γιάφκα χρήσης.

Πέρα από αυτό ο χώρος εντός του σπιτιού αποτελεί εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφού εκεί υπάρχουν ακαθαρσίες, βρωμιές, εργαλεία χρήσης από τους κατά περίσταση ενοίκους τους, αλλά και τρωκτικά.

Δίπλα από το σπίτι αυτό παίζουν παιδιά και οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται πλέον να τα αφήσουν ελεύθερα, μη γνωρίζοντας τι μπορεί να γίνει, αλλά και μη θέλοντας να αντικρύσουν σε τόσο μικρή ηλικία τέτοιες εικόνες.

Οι τοξικομανείς που συχνάζουν στη γιάφκα είναι συνήθως σε κακή κατάσταση, δεν μπορούν να καταλάβουν τι κάνουν και που βρίσκονται και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να προχωρήσουν στη δόση τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγανακτήσει με το όλο θέμα, τη στιγμή που έχουν ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, χωρίς όμως αυτός να έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ενήμεροι είναι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με τους κατοίκους να έχουν συγκεντρώσει συγκεκριμένα στοιχεία για το γίνεται εκεί, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ούτε από τον δήμο, ούτε από την αστυνομία, ούτε από κανέναν…