Τα υπαίθρια πάρτι στις πλατείες, στις σκάλες και στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας ξαναρχίζουν μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 και μετά και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης τις νυχτερινές ώρες, μέτρο που πρόκειται να εφαρμοστεί από το βράδυ της Παρασκευής.

Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση των επαγγελματιών της εστίασης ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις έχουν για να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που τους επιβάλλεται μετά το μίνι lockdown.

Η συλλογιστική τους είναι απλή: Πώς είναι δυνατόν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε ελέγχους σε σκάλες και πλατείες, αλλά και να προσπαθήσουν να συγκρατήσουν όλο αυτό το πλήθος των νεαρών, όταν δεν μπορούσαν να κάνουν τους απαιτούμενους ελέγχους σε συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης και νυχτερινά κέντρα που δεν τηρούσαν τα μέτρα;

Αυτό είναι ένα βασικό ερωτηματικό. Άλλωστε, οι επαγγελματίες του κλάδου θυμούνται αρκετά καλά τι γινόταν πριν από μερικούς μήνες, με το μέτρο του περιορισμένου ωραρίου και το κλείσιμο των μαγαζιών από τα μεσάνυχτα και μετά.

Η αστυνομία ήταν θεατής στο όλο φαινόμενο αφού πολύ απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς με το παραμικρό θα προκαλούσε αντιδράσεις που κανείς δεν γνώριζε που θα κατέληγαν.

Θυμίζουμε ότι το μέτρο αυτό με τα μαγαζιά να κλείνουν τα μεσάνυχτα και τον κόσμο να απαγορεύεται να κυκλοφορήσει, τυγχάνει να εφαρμόζεται σε μία χρονική περίοδο που επιστρέφουν οι φοιτητές στην Πάτρα.

Κατά συνέπεια θα δούμε ακόμα περισσότερους νέους και νέες στις πλατείες και στις σκάλες από αυτούς που βλέπαμε την περασμένη άνοιξη. Τότε που το ίδιο ακριβώς μέτρο δεν είχε καμία επιτυχία και μάλλον οι συνέπειες του προκάλεσαν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ζητούσαν οι αρμόδιες αρχές.

Σε κάθε περίπτωση στην εστίαση της Πάτρας μιλούν για ένα άδικο lockdown που εφαρμόζεται σε έναν κλάδο που προσπαθεί εδώ και μήνες να σταθεί στα πόδια του, ενώ έρχεται σε μία χρονική περίοδο που με την επιστροφή των φοιτητών ήλπιζαν να δουλέψουν, έχοντας μία παραπάνω κίνηση τις νυχτερινές ώρες.

Νέα ανακοίνωση από τον ΣΚΕΑΝΑ

Ο ΣΚΕΑΝΑ από την αρχή της πανδημίας προασπίστηκε την δημόσια υγεία και στήριξε με απόλυτη ευθύνη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, προτρέποντας τα μέλη του με συνεχείς ανακοινώσεις και συστάσεις για την απαρέγκλιτη τήρησή τους.

Στήριξε με δηλώσεις του τους εμβολιασμούς.

Ήρθε η ώρα όμως να πληρώσει άλλος τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και όχι η εστίαση. Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να λειτουργήσει υπεύθυνα και να δώσει μια μόνιμη λύση. Τα συνεχή lock down δεν είναι λύση!

Ο ΣΚΕΑΝΑ θα καλέσει τα μέλη του, στο πρώτο υπαίθριο «ανεξέλεγκτο» πάρτυ που θα γίνει, με την ανοχή της πολιτείας, πρώτον στην συμμετοχή τους σε αυτό, με πανό «Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» και δεύτερον στην κανονική λειτουργία των μαγαζιών από την επόμενη μέρα (μουσική και ελεύθερο ωράριο) λειτουργώντας πάντα συντεταγμένα και με τα προβλεπόμενα μέτρα.