Το κοινό την αγάπησε ως Θεοδοσία στις Άγριες μέλισσες, ενώ ξεχώρισε και ως Ελπίδα στον ατμοσφαιρικό Σιωπηλό δρόμο. Πλέον θα την δούμε ως Αργυρώ στον Σασμό. Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη μιλά για τις ηρωίδες που ενσαρκώνει, στο περιοδικό Τηλέραμα και την Φαίδρα Στάθη.

Από τη Θεοδοσία και την Ελπίδα στην Αργυρώ… Τρεις πολύ διαφορετικοί τηλεοπτικοί ρόλοι. Ήταν κάτι που το επιδιώξατε;

«Εννοείται ότι το επιδίωξα. Και οι τρεις αυτές ηρωίδες, αλλά και η ηρωίδα που ενσάρκωσα στη σειρά “Η ζωή εν τάφω” είναι πολύ διαφορετικές κι αυτό είναι ευλογία για έναν ηθοποιό. Να καλείται δηλαδή να ενσαρκώσει πολύ διαφορετικούς ρόλους. Με την Αργυρώ, συγκεκριμένα, είναι η πρώτη φορά που καλούμαι να βγάλω την πιο θηλυκή μου πλευρά. Με τη Θεοδοσία, για παράδειγμα, που ήταν ένα πιο συντηρητικό, χαμηλών τόνων κορίτσι, η Αργυρώ δεν έχει καμία σχέση. Θα έλεγα πως είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή».

Η σειρά θίγει και το θέμα των παραδόσεων και του κώδικα τιμής που υπάρχει στην Κρήτη… Σας κίνησε το ενδιαφέρον να το ψάξετε;

«Ναι, το έψαξα. Η Αργυρώ βέβαια, επειδή δεν έχει ζήσει στην Κρήτη αλλά έχει μεγαλώσει σε έναν άλλο κόσμο, σε άλλη ήπειρο και με πολύ διαφορετικό τρόπο, είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλη. Την ξενίζουν λοιπόν όλα αυτά, όπως κι εμένα σαν Χριστίνα».

Φέτος, θα δούμε πολλές σειρές στην τηλεόραση. Σας αγχώνει ο ανταγωνισμός;

«Μου φαίνεται ελπιδοφόρο ότι δουλεύει ο κόσμος σε μια περίοδο όπου, ό,τι και να λέμε, δεν ξέρουμε αν τελικά θα ανοίξουν τα θέατρα. Το ότι δεν υπάρχει λοιπόν τόσο μεγάλη ανεργία είναι σπουδαίο. Ο ανταγωνισμός, από την άλλη, δεν με αγχώνει καθόλου. Αντιθέτως, τον θέλω στη ζωή μου γιατί πάντα σου δίνει κίνητρο να γίνεσαι καλύτερος».