Αποχαιρετούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, τον αιωνόβιο ογκόλιθο της μουσικής, του Ελληνικού μας πολιτισμού, του λαϊκού μας κινήματος. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο τραγουδιστής των αγώνων, ο συνθέτης των μεγάλων ποιητών, ο μαχητής των εξεγέρσεων του λαού και της νεολαίας μας, να εμπνέεται από την αγωνιστική παράδοση του λαού μας, να είναι ο ίδιος πρωτεργάτης, πρωταγωνιστής, πρωτοπόρος, σε όλες τις μεγάλες στιγμές, τις στιγμές της ανάτασης τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.

Πολεμήθηκε ο ίδιος και το έργο του, φυλακίστηκε, εξορίσθηκε στις μαύρες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας μας, αλλά τίποτα δεν μπόρεσε να προσβάλλει την σχέση και την επικοινωνία του έργου του με τον λαό και την νεολαία. Αυτά τα χαρακτηριστικά του έδωσαν το παγκόσμιο μέγεθος, τον έκαναν τον πιο αναγνωρίσιμο συμπατριώτη μας σε όλο τον κόσμο.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, του στέλνει το πιο ζεστόύστατο χειροκρότημα. Υποκλινόμαστε με σεβασμό, στον τεράστιο μουσικό, στον ανυπέρβλητο μαχητή και συμμαχητή του λαού μας, στον υπηρέτη των πανανθρώπινων αξιών, στον κομμουνιστή των μεγάλων ιδανικών.

Στις δύσκολες μέρες του σήμερα και του αύριο, ο Μίκης θα είναι μαζί μας, μέχρι να ξανασημάνουν οι καμπάνες, θα τραγουδάμε στις διαδηλώσεις μας τα τραγούδια του, θα πάμε καβάλα στον καιρόμέχρι να γλυτώσουν τα παιδιά όλου του κόσμου. Γιατί τότε θα υπάρχει ελπίδα!