Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Πάτρα καλά κρατεί, με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες να συνεχίζονται.

Χαρακτηριστική ήταν η συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη από τους αντιεμβολιαστές στην πλατεία Γεωργίου. Οι ομιλίες όσων ανέβηκαν στο βήμα κινήθηκαν κυρίως γύρω από το εμβόλιο στα παιδιά, θεωρώντας προφανώς ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα κατέβει το όριο της ηλικίας.

Ο ένας από τους ομιλούντες ήταν ξεκάθαρος. «Μην κάνετε το εμβόλιο στα παιδιά σας, μην τους ακούτε». Η συγκέντρωση είχε κοντά στα 300 άτομα, ενώ στη συνέχεια ως συνήθως ακολούθησε πορεία που αυτή τη φορά δεν ανέβηκε στα Ψηλαλώνια, αλλά έστριψε από την Γούναρη στην πλατεία. Όπως φαίνεται οι συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Το κίνημα των αγανακτισμένων

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν πάρει πλέον τις διαστάσεις οργανωμένου κινήματος και στην Πάτρα, καθώς γίνονται σε συγκεκριμένη ημέρα, ώρα και τόπο.

Αρκετοί παρατηρητές που αναλύουν το όλο θέμα και τις διαστάσεις του κινήματος το συγκρίνουν με το αντίστοιχο των αγανακτισμένων πολιτών που έκαναν συγκεντρώσεις και πορείες στην αρχή της οικονομικής κρίσης και στα πρώτα χρόνια του μνημονίου σε πλατείες.

Το κίνημα βέβαια αυτό είχε να κάνει με μία μορφή διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής και των αποτελεσμάτων της που οδήγησαν στα μνημόνια. Το ζήτημα του εμβολιασμού έχει διαφορετικό παρανομαστή που ξεκινάει από τον σεβασμό στη δημόσια υγεία και στη ζωή του διπλανού μας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να εμπεριέχει καμία μορφή αγανάκτησης για ηθικούς και μόνο λόγους. 

Λάθος το "πλασάρισμα"

Όμως είναι γεγονός ότι οι αρμόδιοι, κυβερνώντες και επιστήμονες, έχουν αποτύχει στον τομέα της επικοινωνιακής πολιτικής, στο πως δηλαδή να πλασάρουν την αναγκαιότητα του εμβολίου στον κόσμο.

Όσοι ήταν εξ αρχής αντίθετοι κατά του εμβολίου δεν έχουν πειστεί και όσοι είχαν τις αναστολές τους τις διατηρούν από τη στιγμή μάλιστα που πλέον είναι γνωστό ότι το εμβόλιο δεν προστατεύει από την προσβολή του ιού, τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους.

«Ποιος ο λόγος να το κάνω τότε;» αναρωτιούνται αντιεμβολιαστές. Η προσέγγιση λοιπόν που έδωσε από την αρχή η πολιτεία ως προς το εμβόλιο ήταν από την αρχή σε λάθος βάση και πλέον όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δύσκολα θα μεταπειστούν. 

"Μπούμερανγκ" τα μέτρα;

Όσο για τα μέτρα της υποχρεωτικότητας και το μπλοκάρισμα στους μη εμβολιασμένους, σε εστίαση, σε αναψυχή και σε διασκέδαση;

Μέχρι ώρας λειτουργούν περισσότερο σαν μπούμερανγκ, με τον κόσμο να αντιδρά, και να έχει ένα ακόμα κίνητρο, έστω και αντιδραστικού περιεχομένου, για να μην πάει να κάνει το εμβόλιο. Την ίδια στιγμή που οι επαγγελματίες μουρμουρίζουν και γκρινιάζουν για τα μέτρα και την όλη κατάσταση.