Το ίδιο σκηνικό ξανά από την αρχή ζουν στην εστίαση της Πάτρας, με την αναμονή των μέτρων που προβλέπονται για τις περιοχές που βρίσκονται στην "κόκκινη" ζώνη.

Πρόκειται για ένα μίνι lockdown επί της ουσίας όπου τα καταστήματα εστίασης δεν κλείνουν, όμως από τη στιγμή που θα έχουν περιορισμένο ωράριο τις νυχτερινές ώρες, απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο και μόνο καθιστούς στα μαγαζιά τους, είναι ένα ζήτημα που για ακόμα μία φορά θα τους στοιχίσει σε τζίρο και πελατεία.

Κι αυτό σε έναν κλάδο που δεν έχει βρει τα πατήματα του μετά το παρατεταμένο καθολικό lockdown του περασμένου χειμώνα. Οι αντιδράσεις των επαγγελματιών της εστίασης δείχνουν την απογοήτευση τους για την εξέλιξη αυτή.

Ορισμένοι μάλιστα αφήνουν «καρφιά» για συναδέλφους τους που δεν κρατούσαν όλο αυτό το διάστημα τα μέτρα προστασίας και τους όρους ασφαλείας. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώην προέδρου του ΣΚΕΑΝΑ Γιώργου Κοτοπούλη:

«Κόκκινο λοιπόν... είναι θέμα χρόνου η απαγόρευση μουσικής όλη μέρα και κυκλοφορίας μετά τις μια τη νύχτα... το ποιοι φταίνε που μας έφτασαν εδώ σχεδόν όλοι γνωρίζουν...ποιοι δεν κράτησαν τους όρους ασφαλείας .Τεράστια & ανεπανόρθωτη ζημιά για εμάς που κρατήσαμε τους όρους λειτουργίας.

Με τις υγείες μας λοιπόν... Ξέρετε τώρα κάποιοι, να πάτε σε σκάλες και πλατείες γιατί εκεί θα έχει πράσινο....».

Από την πλευρά του ο γνωστός επαγγελματίας εστίασης της Πάτρας Βασίλης Πράπας γράφει: Τριετία χωρίς φοιτητές, καρναβάλι, γιορτές και επισκεψιμότητα γενικότερη.

Μια Πάτρα που θα αναγκαστεί να κλείσει πάλι προς τέρψη των νυχτοκάματων στα γνωστά νησιά (όλοι αντιλαμβάνονται). Οι υποχρεώσεις πάγιες και τα δικαιώματα μηδαμινά…

Από αύριο κόκκινο και μέτρα, μέτρα, μέτρα…ώρα να πάρουμε την μεζούρα να χαράξουμε το παντοτινό κρεββάτι μας. Έλεος».

Σημειώνουμε ότι τα μέτρα που είναι να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αφορούν την Αχαΐα, την Ηλεία και την Μεσσηνία, με την Δυτική Πελοπόννησο γενικότερα να... φλέγεται από τον ιό.