Ξεκίνησε η διαδικασία αποστολής των εγγράφων αναστολής εργασίας στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας προς τους εργαζόμενους που μέχρι και την 31η Αυγούστου δεν έκαναν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στην Αχαΐα, 25 εργαζόμενοι στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων παρέλαβαν το έγγραφο που τους κοινοποιεί ότι τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, στο Καραμανδάνειο ο αριθμός ήταν μεγαλύτερος, με κάποιους να σπεύδουν την τελευταία στιγμή να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Νοσηλευτικές Μονάδες Αιγίου και Καλαβρύτων) σε αναστολή εργασίας τέθηκαν 15 εργαζόμενοι.

Στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αχαΐας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο και στο Γ.Ν. "Άγιος Ανδρέας" η διαδικασία των αναστολών αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ώρες.

Στην Αιτωλοακαρνανία, 37 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και 49 συνάδελφοί τους στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Σε αυτούς δεν υπολογίζονται περίπου 40 εργαζόμενοι που έχουν λάβει αναρρωτική άδεια στο Γ.Ν. Αγρινίου και 46 στο Γ.Ν. Μεσολογγίου.

Στην Ηλεία, η επίδοση των εγγράφων αναστολής εργασίας ξεκίνησε περίπου στις 11 το πρωί.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 υγειονομικοί είναι ανεμβολίαστοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, εκ των οποίων οι 10 είναι γιατροί.

Μάλιστα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος αυτών υπηρετεί στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου - και για να αποφευχθεί ο κίνδυνος παράλυσης του Νοσοκομείου - εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί προσωπικό από την Αμαλιάδα.

Συνολικά, μέχρι ώρας περίπου 180 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους, χωρίς ακόμα να έχουν υπολογιστεί οι υγειονομικοί σε Ρίο και Άγιο Ανδρέα, όπου αναμένεται να ανεβάσουν κατά πολύ τον αριθμό.