Πέρα από τα νοσοκομεία της Πάτρας σημαντικό πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας της Αχαΐας, αλλά και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις κατά προσέγγιση εκτιμήσεις οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε όλα τα κέντρα υγείας της Αχαΐας είναι κοντά στα 300 άτομα, με τους περισσότερους από αυτούς να εργάζονται στις δομές έξω από την Πάτρα, στην περιφέρεια του νομού.

Σε ότι αφορά το ΕΚΑΒ οι ίδιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι είναι κοντά στους 90, με έναν σημαντικό αριθμό από αυτούς να εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, στα πληρώματα των ασθενοφόρων.

Από τη στιγμή που θα λείψει ένας τόσο μεγάλος αριθμός εργαζομένων από τις δομές υγείας, αλλά και από το ΕΚΑΒ, είναι λογικό να δημιουργηθεί πρόβλημα, αφού ήδη το υπάρχον έμψυχο δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Ειδικότερα στην δομή του ΕΚΑΒ με 90 άτομα λιγότερα θα υπάρξει σημαντικό θέμα στις διασώσεις, με όλα αυτά τα καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη επικράτεια που καλύπτει η συγκριμένη δομή.