Η πρεμιέρα της παράστασης "Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Μέσα από την παράσταση , η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού επιχειρήθηκε με διαδραστικό τρόπο μια διαδρομή στην προεπαναστατική και μετεπαναστατική περίοδο, η οποία  παρέπεμπε και έμοιαζε να αναφέρεται σε σύγχρονα ζητήματα.

Ο λόγος του Ρήγα και του Μ. Χουρμούζη, καθώς και ανωνύμων, φέρνει στο προσκήνιο ανάγλυφα μία πραγματικότητα η οποία φαίνεται ότι αφορά και το σήμερα με τον ίδιο περίπου τρόπο.

Ένας εικοσαμελής θίασος με ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και καλλιτέχνες του θεάτρου σκιών παρουσιάζει και φωτίζει με κέφι και αμεσότητα, πτυχές του πολιτικού και κοινωνικού βίου. Λόγος μεστός και καίριος δεσπόζει στην παράσταση και το τραγούδι στο λυρικό μέρος έχει τον ρόλο του συμπρωταγωνιστή. 

Στην πρεμιέρα των παραστάσεων, οι οποίες συνεχίζονται παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Κασναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης.