Λήγει η προθεσμία των υγειονομικών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και εργάζονται στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Από τη στιγμή που σύμφωνα με τους κυβερνώντες ο νόμος θα εφαρμοστεί για όσους υγειονομικούς δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή εργασίας, τα νοσοκομεία της Πάτρας μπαίνουν σε μία αρκετά δύσκολη φάση λειτουργίας.

Λιγότερα άτομα και με προσωπικό που είναι να προσληφθεί άμεσα, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα της κάλυψης των κενών που θα απαιτήσει ως διαδικασία τον δικό της χρόνο για να διευθετηθεί, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. 

Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που εργάζονται στα νοσοκομεία της Πάτρας και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ανέρχεται στα 680 άτομα.

Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας σε σύνολο 2.200 εργαζομένων οι 400 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Από αυτούς οι 35 είναι γιατροί, οι 280 νοσηλευτές και οι 85 εργάζονται στο διοικητικό, στο βοηθητικό και στο υπόλοιπο προσωπικό.

Μεγάλα είναι τα κενά που θα δημιουργηθούν και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Εκεί σε σύνολο 1.300 εργαζομένων οι 250 από αυτούς παραμένουν ανεμβολίαστοι. Από τους 250 οι 25 είναι γιατροί, οι 150 νοσηλευτές και οι άλλοι 75 διοικητικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό.

Πάντως τις λιγότερες απώλειες θα έχει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Καραμανδάνειο όπου από τους 295 εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί οι 30, η πλειοψηφία των οποίων αφορά διοικητικό προσωπικό.