Μετά από αρκετό καιρό και πολλές διαμαρτυρίες, αλλά και αναρτήσεις στα social media από συμπολίτες, τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό των σιντριβανιών της πλατείας Γεωργίου, στην καρδιά της Πάτρας.

Τα σιντριβάνια που αποτελούν νεότερα πολιτιστικά μνημεία για την αχαϊκή πρωτεύουσα και δύο ξεχωριστά τοπωνύμια για την πόλη, βρίσκονταν εδώ και μήνες με ακάθαρτα νερά, τα οποία έμοιαζαν περισσότερο με βούρκο.

Τα συνεργεία του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό και στην απολύμανση τους το πρωί της Δευτέρας, ξεκινώντας από το πάνω και συνεχίζοντας στο κάτω. Αρκετοί Πατρινοί είδαν την παρέμβαση αυτή των εργαζομένων με ανακούφιση αφού η κατάσταση για ένα τόσο κεντρικό σημείο της πόλης είχε φτάσει στο απροχώρητο.

Ωστόσο, πέρα από τον καθαρισμό των νερών τα σιντριβάνια του δήμου έχουν υποστεί σκουριά από την υγρασία και χρειάζεται να περαστούν με ένα ειδικό καθαρτικό υγρό που θα τα κάνει να γυαλίζουν.

Τελευταία φορά που είχαμε δει τα συνεργεία του δήμου να περνούν τα μπρούτζινα λιονταράκια και τα υπόλοιπα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό αυτών των υπέροχων μνημείων για την Πάτρα, πρέπει να ήταν πριν από τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά μαζί με τον καθαρισμό των νερών να γίνει και αυτή η παρέμβαση από τα συνεργεία. Πάντως τα σιντριβάνια χρειάζονται έτσι και αλλιώς συντήρηση, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού στο οποίο ανήκουν ως νεότερα μνημεία της πόλης, μάλλον τα έχει ξεχάσει.


Ο δήμος μαζί με τις φωτογραφίες που ανάρτησε στην σελίδα του στο facebook ανέφερε και τα εξής:

«Ο δήμος Πατρέων, προγραμματίζει και καθαρίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα ιστορικά σιντριβάνια της Πλατείας Γεωργίου, καθώς και των άλλων πλατειών.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε από τους εργαζόμενους του Δήμου, ο καθαρισμός και η απολύμανσή τους. Υπήρξε ένα μικρό κενό στην όλη διαδικασία, τον μήνα που διανύουμε, λόγω μειωμένου προσωπικού, εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών των εργαζομένων».