Αντιδράσεις υπάρχουν στην εστίαση για τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για τους κλειστούς χώρους, με φόντο την αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει και την φετινή είσοδο της χειμερινής σεζόν.

Σύμφωνα με αρκετούς επαγγελματίες εστίασης - ανάμεσα τους και στην Πάτρα - τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους κλειστούς χώρους είναι ένα άτυπο lockdown για τον κλάδο που έρχεται για να ακολουθήσει τα υπόλοιπα δύο που προηγήθηκαν από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Με βάση το σκεπτικό αυτό το γεγονός και μόνο ότι στους κλειστούς χώρους θα επιτρέπονται μόνοι οι εμβολιασμένοι τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο, φανερώνει ένα ιδιότυπο lockdown.

Αυτό που ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου από τη στιγμή που οι ίδιοι δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι η εμβολιαστική διαδικασία δεν έχει ανακτήσει το έδαφος που έχασε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι μη εμβολιασμένοι δεν πείθονται, είναι νέα προγράμματα στήριξης για τον χώρο παράλληλα με τη μείωση των ενοικίων.

Όπως υποστηρίζουν η εστίαση έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και από ότι φαίνεται αυτό θα συνεχιστεί και τον φετινό χειμώνα, με την κανονικότητα για τον κλάδο να μην επιστρέφει όσο οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν.  

Στο μεταξύ αρκετοί από τους επαγγελματίες που διαθέτουν κλειστούς χώρους και κανονικά θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες τους για να τους ετοιμάσουν, με δεδομένο ότι είναι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν κλειστοί, διστάζουν να ξοδέψουν χρήματα.

Ανασφάλεια και αβεβαιότητα

Φοβούνται το τι μπορεί να επακολουθήσει, στοιχείο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που χαρακτηρίζει τον κλάδο.

Ειδικότερα στον χώρο των νυχτερινών κέντρων και καταστημάτων διασκέδασης, αυτό που παρατηρεί εύκολα κανείς, είναι μία «παγωμένη» κατάσταση.

Επί της ουσίας δεν κινείται τίποτα. Είναι στην αναμονή και περιμένουν, ενώ ήδη υπάρχει μία έντονη φημολογία που μιλάει για συγκεκριμένα νυχτερινά κέντρα τα οποία δεν πρόκειται να επιχειρήσουν να ανοίξουν, τουλάχιστον για τους πρώτους μήνες της σεζόν. Και βλέπουμε…