Μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για τις Ακαδημίες του Προμηθέα έφεραν οι Έφηβοι από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης. Οι παίκτες του Παπαδόπουλου επικράτησαν στο τελευταίο παιχνίδι της διοργάνωσης επί της ΔΕΚΑ (57-82) και κατέκτησαν τη 2η θέση του θεσμού, με τελικό απολογισμό, τέσσερις νίκες και μία ήττα.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νωρίτερα μέσα στη μέρα κέρδισε το Περιστέρι (66-60) και τερμάτισε αήττητος, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο σύλλογος της Δυτικής Αττικής. ΔΕΚΑ, Λεύκιππος Ξάνθης και Φανάρια Νάξου συμπλήρωσαν την τελική κατάταξη, όπως αναφέρει το sportin.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο coach Παπαδόπουλος ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Νεόφυτο, Μπαζίνα, Λάγιο, Βασιλείου και Γοργότση. Οι «Προμηθείς» μπήκαν εξ αρχής με διάθεση να πιέσουν στην άμυνα και να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και πήραν γρήγορο προβάδισμα (0-7). Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να ισορροπήσουν κάπως το ματς με 4 διαδοχικούς πόντους, ωστόσο ένα εξαιρετικό κλέψιμο του Νεόφυτου και αιφνιδιασμός με τελικό αποδέκτη τον Μπαζίνα έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά στους 9 (6-15 στο 4’).

Λίγο αργότερα ο Πλώτας προσέφερε ένα από τα highlights της διοργάνωσης με φανταστική ενέργεια, όπου πέρασε το σώμα του κάτω απ’ το καλάθι και με lay up σκόραρε βάζοντας πολλά φάλτσα, χωρίς να χρησιμοποιήσει το ταμπλό (7-17 στο 5’). Η ΔΕΚΑ μείωσε στους 6 και πάλι με τρίποντο του Τσιροπούλη (11-17 στο 7’), όμως 4/4 βολές από Μπαζίνα και Λάγιο επανέφεραν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (11-21 στο 8’). Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε και το τελευταίο δίλεπτο με δύο τρίποντα από Μπαζίνα και Νεόφυτο και ένα γκολ- φάουλ του Λάγιου να στέλνουν τη διαφορά για πρώτη φορά στο +16 (15-31), όπου ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες, με τον Προμηθέα ωστόσο να χτίζει πάνω στο προβάδισμά του και να κυριαρχεί στο παρκέ και τον Γοργότση με δικό του καλάθι να στέλνει την ομάδα του για πρώτη φορά στο +20 (15-35 στο 14’). Σε εκείνο το σημείο η ΔΕΚΑ εκμεταλλεύτηκε το πρώτο «νεκρό» διάστημα των Πατρινών σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-2 και μείωσε στους 12 (25-37 στο 17’). Τελικά οι «Προμηθείς» ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 15 πόντων (28-43), το οποίο διαμορφώθηκε με όμορφο καλάθι του Λάγιου, μετά από πολύ ωραία δημιουργία του Μπαζίνα.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Προμηθέας μπήκε με μοναδικό στόχο να καθαρίσει το παιχνίδι το συντομότερο δυνατόν και αυτό ακριβώς έκανε. Με πολύ καλή άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση, μεγάλα ποσοστά ευστοχίας και αρκετούς αιφνιδιασμούς «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +28 (33-61 στο 25’), μην αφήνοντας περιθώρια στη ΔΕΚΑ για αντίδραση. Mε συνεχόμενα καλάθια του Πλώτα οι Πατρινοί κατάφερναν να συντηρούν αυτό το προβάδισμα, σε ένα κομμάτι του παιχνιδιού που η ΔΕΚΑ προσπαθούσε να «ροκανίσει τη διαφορά» (39-65 στο 28’). Στο τελευταία δίλεπτο της 3ης περιόδου οι Πατρινοί χαμήλωσαν το ρυθμό τους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 41-65.

Η 4η Περίοδος ήταν τυπική διαδικασία με τους Θεσσαλονικείς να γνωρίζουν πως δεν έχουν ελπίδες να γυρίσουν το παιχνίδι και τον Προμηθέα να περιμένει…καρτερικά την απονομή των μεταλλίων. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ 20-30 πόντων, με τη μοίρα του αγώνα να μοιάζει προδιαγεγραμμένη από πολύ νωρίτερα. Παράλληλα, ο προπονητής των Πατρινών βρήκε ευκαιρία να χρησιμοποιήσει και παιδιά που δεν είχαν παίξει τόσο πολύ στο παιχνίδι και να δοκιμάσει ορισμένα νέα σχήματα.

Ο Καναβός σκόραρε το τελευταίο καλάθι του Προμηθέα μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με τον Χατζή να διαμορφώνει εξ επαφής το τελικό 57-82, που σφράγισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου για τον Προμηθέα.