Συστατικά

1 κιλό ώριμα φρέσκα σύκα
700 γρ. ζάχαρη
Χυμός μισού λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα σύκα, αφαιρείς το κοτσάνι και κόβεις σε τέσσερα κομμάτια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάζεις τη ζάχαρη και τα φρούτα. Σκεπάζεις την κατσαρόλα και την αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες.
Μετά από αυτό το διάστημα, βράζεις το μείγμα της κατσαρόλας σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώσπου να δέσει η μαρμελάδα.
Λίγο πριν την κατεβάσεις από τη φωτιά, ρίχνεις το λεμόνι και άφησε για μερικά ακόμη λεπτά
Στο μεταξύ βάλε τα γυάλινα βαζάκια που θα γεμίσεις με μαρμελάδα στον φούρνο, επάνω σε βαμβακερή πετσέτα για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς C.
Περιχύνεις την καυτή μαρμελάδα μέχρι το χείλος, κλείνεις το καπάκι και αναποδογυρίζεις το βάζο επάνω σε πετσέτα μέχρι να κρυώσει. Σφραγίζεις και έτοιμη.

Πηγή: tlife.gr