Η έξαρση της διασποράς συνεχίζεται για την Αχαΐα που πλέον βρίσκεται στην καρδιά του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα να παραμένουν τριψήφια και να υπάρχει ο φόβος για μία ακόμα μεγαλύτερη αύξηση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αύγουστος είναι πλέον ο χειρότερος μήνας της πανδημίας μετά από τον Μάρτιο του δεύτερου κύματος, με τα κρούσματα να έχουν περάσει από την Παρασκευή το φράγμα των 3.000.

Το σύνολο των κρουσμάτων για τον Αύγουστο στη δύση του μήνα έφτασε πλέον τα 3.257, ενώ από εβδομάδα σε εβδομάδα οι μολύνσεις είναι ολοένα και περισσότερες για την Αχαΐα. Πιο αναλυτικά από την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ έχουν ως εξής:

Κυριακή 99, Δευτέρα 118, Τρίτη 184 (αρνητικό ρεκόρ σε όλη την πανδημία), Τετάρτη 122, Πέμπτη 154, Παρασκευή 140, Σάββατο 143 και Κυριακή 91. Σύνολο κρουσμάτων δηλαδή 1.051.

Αν πάμε τώρα σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων αθροίζοντας τα δυο σύνολα που αντιστοιχούν στις δύο περασμένες εβδομάδες τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι μολύνσεις που δεν έχουν ιανθεί και μεταδίδουν τον ιό, "αγγίζουν" τις 2.000 σε όλο τον νομό (1.1971 για την ακρίβεια). 

Υπάρχει έτσι μία μικρή αυξητική τάση των κρουσμάτων από εβδομάδα σε εβδομάδα που σε συνδυασμό με το μέγεθος της διασποράς κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τη συνέχεια για το νομό που είναι σε κατάσταση συναγερμού, κοντά στο όριο της «κόκκινης» ζώνης, με ορατό το ενδεχόμενο ενός μίνι τοπικού lockdown.