«Θερίζει» ο κορωνοϊός στην Πάτρα και την Αχαΐα και ολοένα και περισσότερα κρούσματα γίνονται γνωστά, κάνοντας αίσθηση στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νεολόγος» το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 κρούσματα σε ένστολους αστυνομικούς που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε κατ’ οίκον θεραπεία στο σπίτι τους, ενώ δύο χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο αφού η κατάσταση τους ήταν πιο σοβαρή. Από τον «ιό» δεν εξαιρούνται ούτε και οι αστυνομικοί που έχουν προχωρήσει την διαδικασία του εμβολιασμού οι οποίοι ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες περνούν ήπια τη νόσο. 

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον εμβολιασμό στους ένστολους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας να αγγίζει το 50% την ώρα που φαίνεται πως η κυβέρνηση θα επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και στην Ελληνική Αστυνομία μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Τι λέει ο Γιώργος Μπαλάσης

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Γιώργος Μπαλάσης δηλώνει στην εφημερίδα:

«Όσο αυξάνονται τα κρούσματα του ιού στην τοπική κοινωνία αυξάνονται και τα κρούσματα στους Αστυνομικούς της περιοχής μας.

Ήδη 15 συνάδελφοί μας νοσούν, εκ των οποίων, δυο βρίσκονται στο νοσοκομείο.  Οι περισσότεροι είναι εμβολιασμένοι και τα συμπτώματα τους ήπια.

Αν και συνεχίζουν να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, η υψηλή μεταδοτικότητα του τελευταίου στελέχους δεν αφήνει περιθώρια.

Οι εμβολιασμοί σίγουρα πρέπει να επεκταθούν ακόμα και στους επιφυλακτικούς συναδέλφους μας, ώστε να περιοριστεί ένα ενδεχόμενο κύμα που ίσως να δημιουργήσει προβλήματα στις υπηρεσίες. 

Ειδικά μετά τις νέες εξελίξεις με την οριστική αδειοδότηση των σκευασμάτων από διεθνείς οργανισμούς, η πολιτεία μέσω της ενημέρωσης πρέπει να οδηγήσει και τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία στον δρόμο του εμβολιασμού».