Έχει υπερτριπλασιαστεί η κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι το πρόσημο για το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν θα είναι κάτι παραπάνω από θετικό και για την περιοχή μας (Αχαΐα και Ηλεία).

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα οι πτήσεις από το εξωτερικό συνεχίζονται για το αεροδρόμιο του Αράξου και τον Σεπτέμβρη, ενώ ακόμα και έως τα μέσα του Οκτωβρίου θα έχουμε αφίξεις.

«Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το όλο θέμα με την πανδημία και τον κορωνοϊό, αλλά και τη μετάλλαξη Δέλτα. Μέχρι τώρα όμως έχουμε προγραμματισμένες πτήσεις που συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι η καλοκαιρινή σεζόν δεν τελειώνει από τώρα και για την περιοχή μας» τονίζει ο κ. Γκουβίτσας.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος το μεγαλύτερο ποσοστό που έρχεται στην Δυτική Ελλάδα από το αεροδρόμιο του Αράξου καταλύει στα ξενοδοχεία της Ηλείας κυρίως. Όμως υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό πληρότητας και στα ξενοδοχεία του νομού.

Απόντων των Ρώσων που δεν έφτασαν στην Δυτική Ελλάδα ούτε και το φετινό καλοκαίρι, τουλάχιστον μέσω του αεροδρομίου του Αράξου, οι καλύτεροι πελάτες για την περιοχή ύστερα από τους Γερμανούς, είναι οι Πολωνοί, οι Ουκρανοί, ενώ φέτος είχαμε και αρκετούς τουρίστες από τις χώρες της Βαλτικής, κυρίως τη Λιθουανία και τη Λετονία. 

Υπάρχουν επίσης πτήσεις από την Σλοβακία, από την Αυστρία, λιγότερες από την Γαλλία, ενώ εκείνο που χαρακτηρίζει την φετινή επιβατική κίνηση του Αράξου είναι οι πολλές αφίξεις ιδιωτικών τζετ, αφού τα ναύλα για τα αεροδρόμια που έχουν περάσει στην κυριότητα της "Franport" είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και οι πλούσιοι ιδιοκτήτες των αεροσκαφών προτιμούν τον κρατικό αερολιμένα της Δυτικής Ελλάδας.

«Η τουριστική σεζόν συνεχίζεται και αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια μας για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας. Όλα λοιπόν τα παραπάνω στοιχεία είναι κατά προσέγγιση.

Το δεδομένο είναι ότι η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο του Αράξου είναι υπερτριπλάσια σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020 και αυτό θα φανεί στο φινάλε όταν θα κάνουμε τον ολοκληρωμένο απολογισμό της σεζόν» καταλήγει ο κ. Γκουβίτσας.


To πρόγραμμα πτήσεων του Σεπτεμβρίου