Με επιτυχία έλαβε χώρα η παράσταση «Αληθινή Ιστορία» του Λουκιανού σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαστεφάνου & παραγωγή της ομάδας EQUUS στο ανοικτό θέατρο Κρήνης το βράδυ της 23ης Αυγούστου. Υπό το φώς του ολόγιομου Αυγουστιάτικου Φεγγαριού στο θέατρο που βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία φυσικής ομορφιάς η ομάδα EQUUS (Γιώργος Παπαστεφάνου, Φιορέλα Μαστρόκαλου) και η ομάδα, μοιράστηκαν με το θερμό κοινό την Αληθινή Ιστορία του Λουκιανού. Μια κωμωδία φαντασίας, ένα κλασσικό κείμενο δοσμένο με φρέσκια επίκαιρη ματιά, με φόρμα επιθεωρησιακού τύπου, αφαιρετική διάθεση, μεγάλη φαντασία και την αίσθηση του θεάτρου μπουλουκιού, αποδεικνύωντας την δύναμη των μεγάλων κειμένων και την ευχέρεια σύνδεσής τους με τη σύγχρονη πραγματικότητα, ώντας στα «σωστά χέρια».

Η παράσταση που φιλοξενήθηκε από το Φεστιβάλ Θεάτρου Κρήνης πλαισιώθηκε από την εικαστική έκθεση πατρινών καλλιτεχνών οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το θέμα και της εικόνες του έργου του Λουκιανού και δημιούργησαν εικαστικά έργα ( ζωγραφική, γλυπτά, φωτογραφία, κοσμήματα κ.α.) ύστερα από πρόσκληση της Φιορέλας Μαστρόκαλου η οποία επιμελήθηκε και την έκθεση. Για πρώτη φορά ο αίθριος χώρος που πλαισιώνει το θέατρο και κοιτά την πόλη της Πάτρας και τη θάλασσα γέμισε με έργα τέχνης, τα οποία μεταμόρφωσαν ένα χωράφι σε ένα ζωντανό χώρο που η τέχνη συνομιλεί και «αναπνέει» με τη φύση.

Οι δύο αυτές δράσεις αποτελούν την έναρξη του πρώτου φεστιβάλ ανεξάρτητων καλλιτεχνών της πόλης μας που εμπνεύστηκε και διοργανώνει η ομάδα EQUUS , “EQUUS Living Festival” , που φιλοδοξεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας των καλλιτεχνών της πόλης με το κοινό, με όχημα το ποιοτικό έργο, την αισθητική & ιδεολογική αφύπνιση.
Οι επόμενες στάσεις και δράσεις του Φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα. Η ομάδα EQUUS ευχαριστεί θερμά τον Κ. Κώστα Τσουραμάνη & το σύλλογο ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς Κρήνης για την στήριξη και θερμή φιλοξενία του και τη συνεχή φροντίδα των ανήσυχων καλλιτεχνών.

Ταυτότητα Παράστασης:

“ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ” του Λουκιανού
Ομάδα EQUUS
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαστεφάνου

Παίζουν:
Φιορέλα Μαστρόκαλου
Λίλιαν Τσιούτσια
Μαριάννα Μωυσίδου
Ανδρέας Πλούμπης
Βασίλης Καλαντζής
Γιάννης Σιδέρης

Εικαστική έκθεση:

Τζωρτζίνα Αντωνάτου
Κατερίνα Γιαννοπούλου
Παναγιώτης Γιαννόπουλος
Σοφία Λειβαδά
Angelina Niko
Αντώνης Νταλάπας
Μαίρη Τασσοπούλου
Μαρία Τυροκόμου.