Ανάμεσα στους 1.000 περίπου υγειονομικούς της Αχαΐας που δεν θέλουν και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο είναι και ορισμένοι που έχουν τεθεί από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού.

Εργάζονται δηλαδή στις κλινικές κορωνοϊού και ΜΕΘ, έχοντας δει από κοντά τις συνέπειες του ιού, αλλά και ανθρώπους να πεθαίνουν από αυτόν. Η κυρία Βιβή Δημοπούλου νοσηλεύτρια ΜΕΘ covid στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, είναι μία από αυτές τις υγειονομικούς.

Χειροκροτήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας από όλους εμάς και πλέον από τον Σεπτέμβριο και μετά θα πρέπει να βγει σε προσωρινή αναστολή εργασίας, από τη στιγμή που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο.

Η ίδια μιλώντας στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο ανέφερε τα εξής: «Εμείς που άλλοτε θεωρούμαστε μαχητές και πήραμε το χειροκρότημα όλου του κόσμου αυτή την στιγμή διωκόμαστε όχι επειδή είμαστε αρνητές του εμβολιασμού, επειδή είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και του διαχωρισμού», σημείωσε.

«Μέχρι πριν 2 μήνες ήμουν στην ΜΕΘ covid για οκτώ μήνες. Είδαμε ανθρώπους να πεθαίνουν από τον ιό, δεν είμαστε αρνητές του ιού, αλλά είδαμε ανθρώπους που ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν πεθάνει. Έχει δοθεί γνωμοδότηση για τα εμβόλια αλλά δεν έχουν πάρει την τελική έγκριση θα δοθεί το 2023.

Ο αγώνας μας έχει όνομα, ήθος και αξιοπρέπεια. Δεν το κάνουμε από καπρίτσιο. Το κάνουμε για το μέλλον των παιδιών μας. Αν αυτή η υποχρεωτικότητα μετατεθεί στα παιδιά μας, είμαι υποχρεωμένη να προασπίσω το δικαίωμα για την ελεύθερη επιλογή».

«Βλέπουμε ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των γιατρών. Δεν υπάρχει διάρκεια των κλινικών δοκιμών, όσον αφορά τις μακροχρόνιες παρενέργειες, αυτό μας φοβίζει», πρόσθεσε.

«Ας μας δοθεί ο χρόνος», τόνισε. «Στα νοσοκομεία είμαστε επιστημονικό υγειονομικό προσωπικό τηρούμε πιστά τα ατομικά μέτρα προστασίας, κάνουμε ελέγχους εβδομαδιαίως, δεν έχουμε μεταδόσει τον ιό. Δεν φοβάμαι κάτι όταν γυρίζω στο σπίτι μου. Ξέρω ότι τηρώ τα μέτρα ευλαβικά», συμπλήρωσε.