Πάνω από 350 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γεωργίου το απόγευμα της Τετάρτης, προχωρώντας σε διαμαρτυρία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και κατά του εμβολίου, κρίνοντας από τις ομιλίες και τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συνέχεια.

Αυτή τη φορά η πορεία των αντιεμβολιαστών είχε αρκετή ένταση, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα κατά της «χούντας του Μητσοτάκη», όπως και κατά της Βουλής λέγοντας χαρακτηριστικά «να καεί, να καεί το μπουρδ… η Βουλή».

Φυσικά οι συμμετέχοντες έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο (αυτή τη φορά χωρίς σημαία και όχι μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο), ενώ είπαν και το... περίφημο πια "Ελλάς, Ελλάς ή ταν ή επί τας". 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πορεία τους πέρασε από την Γούναρη (δεν έστριψε από την Κορίνθου ως συνήθως) και ανέβηκε την Αθανασίου Διάκου για να φτάσει στα Ψηλαλώνια, κάνοντας τον γύρο και επιστρέφοντας από εκεί στην πλατεία.

Η αστυνομία, έχοντας πάρει προφανώς πληροφορίες ότι όσο πλησιάζει ο καιρός της εφαρμογής των μέτρων κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τα πράγματα θα αγριεύουν, είχε προχωρήσει σε περιπολίες σε πιθανά σημεία όπου οι αντιεμβολιαστές θα περνούσαν, όπως για παράδειγμα στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης.

Ισχυρό το κίνημα στην Αχαΐα

Όπως και να έχει η συγκέντρωση της Τετάρτης ήρθε για να επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα, πέρα από την απήχηση που τελικά φαίνεται ότι έχει, είναι αρκετά ισχυρό στην Αχαΐα, έχοντας μέσα του διαφορετικές πτυχές, παρμένες από θρησκευτικά, ιδεολογικά, αλλά και δήθεν επιστημονικά πεδία που στηρίζονται σε μεμονωμένες απόψεις επιστημόνων.

Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αρκετές ακόμα συγκεντρώσεις διαφορετικού ύφους και χαρακτήρα, με κοινό παρανομαστή την εναντίωση τους στο εμβόλιο.

Αρχής γενομένης από αυτή της Κυριακής στις 29 Αυγούστου στην πλατεία Γεωργίου συγκέντρωση που φαίνεται ότι θα γίνει κυρίως από θρησκευτικούς και εθνικιστικούς κύκλους, καλώντας σε μαζική συμμετοχή, έχοντας την ευχή, όπως λένε στις αναρτήσεις τους στα social media, των γερόντων του Αγίου Όρους…