Πολλά τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Πάτρα, με την παραβατικότητα να έχει χτυπήσει «κόκκινο» και τους αστυνομικούς των περιπολιών να τρέχουν από το ένα συμβάν στο άλλο.

Μόνο το βράδυ της Τρίτης μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες έγιναν δύο περιστατικά κλοπών. Στο πρώτο δύο γυναίκες ρομά μαζί με ανήλικα πήγαν σε φαρμακείο της Πάτρας και σήκωσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα είδη.

Όταν η υπάλληλος του φαρμακείου πήρε χαμπάρι τι είχε συμβεί ήταν αργά, οι δράστιδες είχαν γίνει καπνός. Στο δεύτερο συμβάν, πάντα το ίδιο βράδυ, ένας ντελιβεράς δέχτηκε επίθεση στην οδό Νόρμαν από άγνωστο άνδρα.

Ο άγνωστος άνδρας φαίνεται ότι κρατούσε πάνω του αιχμηρό αντικείμενο και απείλησε τον εργαζόμενο που πήγαινε την παραγγελία σε διαμέρισμα της περιοχής. Όμως τα δύο αυτά συμβάντα δεν ήταν τα μοναδικά που έγιναν στο διάστημα της τελευταίας εβδομάδας.

Σε δημοτικό σχολείο ένας νεαρός έκλεψε από ανήλικα παιδιά ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε όχημα στον δρόμο της Φαβιέρου άγνωστος προχώρησε σε παραβίαση του προκειμένου να βρει χρήματα ή αντικείμενα που να έχουν κάποια αξία.

Παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει αρκετά. Κλοπή σε μίνι μάρκετ, κλοπή πορτοφολιού με τη μέθοδο της απασχόλησης και δεκάδες καταγγελίες από γείτονες για υπόπτους που περιφέρονται περιέργως ή ακόμα και απόπειρες διαρρήξεων σε διαμερίσματα από τα οποία απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι αστυνομικοί που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους της Πάτρας, κάνοντας τις περιπολίες τους, στις μεταξύ τους συζητήσεις αναφέρονται σε τουλάχιστον οχτώ με δέκα καταγγελίες την ημέρα που αφορούν κλοπές και διαρρήξεις.

Και το χειρότερο από όλα; Όταν τους συλλαμβάνουν είτε την ίδια μέρα, είτε μετά από μερικές, οι δράστες ύστερα από ελάχιστο χρονικό διάστημα βγαίνουν ξανά έξω περιμένοντας τη δικάσιμο κάνοντας πάλι τα ίδια.