Θέση παίρνει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας για το ζήτημα που έχει προκύψει για το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Και μετά τις 02-09-2021 τι; Η κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης ξεδιπλώθηκε και με πρόσχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εφαρμόζει την πολιτική σύμπραξης του ιδιωτικού με δημόσιο τομέα.  Για ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Τι θα ακολουθήσει; Ο δωρεάν δημόσιος χαρακτήρας της Υγείας θα συνεχίσει να υφίσταται;

Ήδη βλέπουμε αποκλεισμό ασφαλισμένων εργαζομένων να πληρώνουν τιμωρητικά από τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό τα rapid τεστ. Το μέλημα της «πειθούς» με στοχευμένες ενημερώσεις και ευαισθητοποίηση για τον εμβολιασμό.

Δεν το ΕΙΔΑΜΕ. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της επιλογής σαν ελεύθεροι άνθρωποι καταστρατηγείται. Η στάση εργασίας στις 26-08-2021 και από ώρα 10-15:00 με παράσταση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ στις 11:00πμ, αφορά όλους μας, ανεξάρτητα των επιλογών που έχουμε κάνει.

Δε θα μας βρουν συμμέτοχους στον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθούν να επιβάλλουν. Γιατί όλοι θα βιώσουμε τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο που θα επιβάλλουν με πολλά και διάφορα προσχήματα οι πολιτικές τους.

Εκείνους που χειροκροτήσατε στα δύσκολα, ήσαν, είναι και θα είναι παρόντες στο πρόβλημα υγείας κάθε συμπολίτισσας και συμπολίτη μας. Τώρα είναι η ώρα να σταθείτε εσείς στο πλευρό τους».