Η Ελλάδα με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής αποτελεί τουριστικό προορισμό για εκατομμύρια πολίτες του υπόλοιπου κόσμου. Οι παραλίες μας παράλληλα αποτελούν την καλοκαιρινή περίοδο τόπο αναψυχής για τους πολίτες της χώρας, και παρά την μόνιμη επαφή του πληθυσμού με το υδάτινο στοιχείο, στην πράξη δεν είμαστε ικανοποιητικά εξοικειωμένοι με αυτό. Δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο στο νερό, ενώ και στο επίπεδο αναψυχής πολύ μικρό μέρος του πληθυσμού απολαμβάνει τα θαλάσσια αθλήματα που έχουν αναπτυχθεί.

Στο πλαίσιο του θεσμού Solidarity Days, στις 28 Αυγούστου θα διεξαχθεί μία ανοιχτή εκδήλωση στην περιοχή της παραλίας Καλόγριας με διοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ίδρυμα, Λήδας Νανάς και Σπύρου Δούκα και υποστηρικτές τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον μη- κερδοσκοπικό Οργανισμό Safe Water Sports, την εταιρεία Data Consultants, την εφημερίδα «Πελοπόννησος», το ξενοδοχείο Kalogria Beach,την εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS, τις επιχειρήσεις Sandhill – La Mer και αρωγός η εταιρεία Synedra. Στόχος της δράσης αποτελεί η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών (ενηλίκων / παιδιών) σχετικά με την υδάτινη ασφάλεια και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε αυτή. Ειδικότερα, η εκδήλωση θα υποστηρίξει τις κάτωθι ενέργειες:

 Τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας στην παραλία που θα πραγματοποιηθεί η δράση. Το Safe Water Sports δημιούργησε τον «Κώδικα Θαλάσσιας Συμπεριφοράς» (Κ.Θ.Σ.), με στόχο οι βασικοί κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα, στα σπορ και στις θαλάσσιες δραστηριότητες να εικονογραφηθούν και να είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι με μια και μόνο ματιά. Αυτή πρωτοβουλία με την πινακίδα που θα είναι μόνιμα στην συγκεκριμένη παραλία θα συμβάλει στην ενημέρωση χιλιάδων πολιτών που θα επισκεφθούν την παραλία τα επόμενα χρόνια ενώ παράλληλα θα δράσει προσθετικά στην προσπάθεια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής ως ασφαλής και ποιοτικός προορισμός.

 Πραγματοποίηση εκδήλωσης στις 28 Αυγούστου 2021, στην παραλία για την προβολή της πινακίδας με την παρουσία του Δήμαρχου Δυτικής Αχαΐας που θα συνοδεύεται από εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης παιδιών και ευρύτερου κοινού στην παραλία.

 Ομιλία την ίδια μέρα σε αίθουσα στο ξενοδοχείο KALOGRIA BEACH HOTEL με θέμα την ενημέρωση εκπαιδευτικών και επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων σπορ αναφορικά με την υδάτινη ασφάλεια. Οι εκπαιδευτικοί θα είναι σε θέση να ενημερωθούν για προγράμματα που προσαρμόζονται σε σχολεία. Επίσης οι επιχειρήσεις της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το Ιδιωτικό Πρότυπο Πιστοποίησης για Επιχειρήσεις Εκμίσθωσης Θαλάσσιων Σπορ (ΕΕΘΣ), βάσει του οποίου, θα μπορούν να πιστοποιηθούν εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφάλειας και να λάβουν το Σήμα Ποιότητας «Watersports certified quality».