Θέση για το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού καλούν να πάρει ο δήμαρχος της Πάτρας, οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται τα εξής: «Οι Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας , είχαμε καλέσει εγγράφως τον κ. Δήμαρχο της Πάτρας, κ. Κ. Πελετίδη να παρευρεθεί στην καθιερωμένη μας συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Γεωργίου, την Τετάρτη 28/7/2021 και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσής του, την Τετάρτη στις 4/8/2021 στις 20:00, για να τοποθετηθεί επί των φλεγόντων θεμάτων της υποχρεωτικότητας των Ιατρικών Πράξεων και της καταπάτησης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων των πολιτών. 

Καθόσον το θέμα αυτό πλήττει άμεσα και υπαλλήλους της Δημοτικής Αρχής, στην οποία προΐσταται, η παρουσία του στο δημόσιο διάλογο της πόλης καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική. Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν μας τίμησε με την παρουσία του, αν και η απουσία του στις 28/7/2021 οφείλεται σε ανωτέρα βία, στα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών στο νομό μας.

Επανερχόμαστε με νέα δημόσια πρόσκλησή μας προς το Δήμαρχο της Πόλης μας, κ. Πελετίδη, να παρευρεθεί την Τετάρτη 25/8/2021στην καθιερωμένη συνάντησή μας στη πλατεία Γεωργίου και να τοποθετηθεί επί των άκρως σοβαρών θεμάτων που έχουν ανακύψει από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας και παραβιάζουν πολλαπλώς θεμελιώδη δικαιώματα και ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

Κύριε Δήμαρχε, θεωρούμε ότι οι σαρωτικές εξελίξεις στην πολιτική ζωή του τόπου μας καθιστούν πλέον Επιβεβλημένη την ενεργό συμμετοχή σας στο δημόσιο διάλογο και ευελπιστούμε ότι θα τιμήσετε τους πολίτες της Πόλης μας με την παρουσία σας, συμβάλλοντας στον Αγώνα μας για ένα Τείχος Ευνομίας».