«Φουντώνει» η κόντρα της διοίκησης υγειονομικής αρχής της περιοχής και των αντιεμβολιαστών υγειονομικών που στρέφονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά και (ορισμένοι από αυτούς) κατά του εμβολίου και της χρησιμότητας του.

Η κόντρα αυτή ενσαρκώνεται μεταξύ των εργαζομένων και των διοικήσεων του νοσοκομείου που τόσο στον Άγιο Ανδρέα, όσο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έχουν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα τηρήσουν το νόμο και θα θέσουν σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία έρχεται μέσω μαζικών εξώδικων προς τις διοικήσεις, τονίζοντας τους ότι η προσωρινή αναστολή εργασίας είναι παράνομη, όπως παράνομη είναι και η παρέμβαση που θέλει να κάνει το κράτος στο σώμα τους, αναγκάζοντας τους να εμβολιαστούν.

Τα μαζικά αυτά εξώδικα θεωρούνται ως η πρώτη μορφή αντίδρασης κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της προσωρινής αναστολής της εργασίας τους που αναμένεται από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά. Θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις που σύμφωνα με τους εργαζομένους θα είναι πιο δυναμικές.

Όπως υποστηρίζουν κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αναγκάζει να υποστούν τις παρενέργειες ενός εμβολίου που είναι σε πειραματικό στάδιο, κόβοντας μάλιστα με το μέτρο αυτό, το εισόδημα που παίρνουν για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Μάλιστα, όπως λένε, στο πλευρό τους έχουν και την ΠΟΕΔΗΝ που έχει πάρει μία θέση ξεκάθαρη κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι εναντίον σε αυτό το μέτρο.

Τα εξώδικα πάντως έρχονται όχι μόνο από τους εργαζόμενους στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, αλλά και από το νοσοκομείο του Αιγίου, από το αντίστοιχο νοσηλευτικό ίδρυμα στα Καλάβρυτα, όπως και από υγειονομικούς που εργάζονται στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας και σε άλλες δομές του χώρου που υπάρχουν στην περιοχή.

Ενάντια του μέτρου της υποχρεωτικότητας έχει πάει και το σωματείο εργαζομένων στα ιδρύματα υγείας ιδιωτικού δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας που με ανακοίνωση του, τονίζει ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνεται «όπλο» για μείωση του μισθολογικού κόστους και απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα της υγείας και να απειλούνται με απόλυση οι εργαζόμενοι σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατρεία, εργαστήρια, γηροκομεία και άλλες δομές.