Ο αείμνηστος Τζιν Ροντενμπέρι έγινε διάσημος ως δημιουργός του «Star Trek» και η ζωή του θρυλικού σεναριογράφου και παραγωγού της τηλεόρασης μεταφέρεται τώρα στη μικρή οθόνη.

Σύμφωνα το Deadline, ο γιος του Τζιν Ροντενμπέρι, Ροντ Ροντενμπέρι θα σκηνοθετήσει την επερχόμενη βιογραφική ταινία μαζί με τον Τρέβορ Ροθ. Και οι δύο είναι εκτελεστικοί παραγωγοί όλων των τωρινών παραγωγών «Star Trek», συμπεριλαμβανομένων των «Star Trek: Discovery» και «Star Trek: Picard».

«O Τζιν έζησε μια ξεχωριστή ζωή» ανέφεραν οι παραγωγοί σε ανακοίνωσή τους. «Ήταν ένας απίστευτα πολύπλοκος, συναρπαστικός άνθρωπος, το έργο του οποίου άλλαξε την εικόνα της τηλεόρασης και οι ιδέες του άλλαξαν τον κόσμο. Ήρθε η ώρα να μοιραστούμε την ιστορία του Τζιν με το κοινό σε όλο τον κόσμο».

Όπως επισημαίνει το Deadline, η πορεία του Τζιν Ροντενμπέρι προς την τηλεοπτική επιτυχία δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη. Αφού υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάστηκε ως πιλότος εμπορικής αεροπορικής εταιρείας και στη συνέχεια εντάχθηκε στην αστυνομική υπηρεσία του Λος Άντζελες LAPD ως συντάκτης ομιλιών.