Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας «αντάμωσε» και φέτος με  την Πανσέληνο του Αυγούστου μέσα από ένα τετραήμερο εκδηλώσεων γεμάτες με  μουσική, ποικιλία ρυθμών, νότες, ηχοχρώματα, θέατρο και λογοτεχνία.

Με τίτλο «Μέρες πανσελήνου», τέσσερις εμβληματικοί και ιδανικοί για την περίσταση  χώροι, φιλοξένησαν ισάριθμες μοναδικές εκδηλώσεις, με το κοινό να δίνει μαζικά το παρόν, καθώς σε όλες εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έκλεισε το βράδυ της Κυριακής, στην Αχάϊα Κλάους με τη συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου και Σολίστ τους Δημήτρη Σουκαρά και Αναστάσιο Πάππα. Την διεύθυνση της Ορχήστρας είχε ο Χρήστος Παπαγεωργίου.

Στο χώρο του Οινίοκαστρου, με φόντο το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, δημιουργήθηκε μία μαγική ατμόσφαιρα, με το  κοινό να απολαμβάνει ήχους και μουσικές μεγάλων δημιουργών.

Προάγγελο της ξεχωριστής βραδιάς που είχε σχεδιάσει ο Πολιτιστικός Οργανισμός για να «αποχαιρετήσει» η Πάτρα την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, αποτέλεσε η συναυλία του Παναγιώτη Μάργαρη με τίτλο «Πρελούδιο στον έρωτα», με τον δημιουργού να παρουσιάζει τη νέα του μουσική παράσταση.

Ο λόγος για μια καλλιτεχνική μυσταγωγία, γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας, που πραγματοποιήθηκε μία ώρα νωρίτερα στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. 

Το κάστρο του Ρίου, το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου, αποτέλεσε ένα ακόμα  σημείο αναφοράς για της «Μέρες Πανσελήνου». Το «Καστέλι» της Πάτρας υποδέχθηκε τη συναυλία του συγκροτήματος «Αbove Suspicion» με τους φίλους  της Pop-Rock, Funky, Disco, αλλά και έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού να γεμίζουν το χώρο.

Ξεχωριστή για την ενότητα «Μέρες Πανσελήνου», ήταν η φιλοξενία - για πρώτη φορά από την ανάδειξη του - πολιτιστικής εκδήλωσης, στον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής 20 και  της Πέμπτης 19 Αυγούστου φιλοξένησε την ομάδα «ΕΠΤΑΡΧΕΙΑ» που παρουσίασε το έργο «ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ», συνδυάζοντας τη σύγχρονη κλασική μουσική,  μέσω της πρωτότυπης ηλεκτροακουστικής εγκατάστασης ηχητικών τοπίων και το θέατρο, εμπνεόμενο από την κλασσική ελληνική λογοτεχνία μέσω των κειμένων του Παπαδιαμάντη.

Τις τετραήμερες εκδηλώσεις παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Οργανισμών του Δήμου, Δημοτικοί και Διαμερισματικοί Σύμβουλοι καθώς και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.