Νοσταλγικές μελωδίες, αξέχαστες επιτυχίες και ένα γνήσιο λαϊκό κλίμα σε μια βραδιά «γεμάτη» από Βασίλη Τσιτσάνη, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι και όσες βρέθηκαν την Κυριακή 22 Αυγούστου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο.

Η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης», που αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς και ερμηνευτές, παρουσίασε τα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τα οποία διατηρούν αμείωτη τη δύναμη και την απήχηση τους και εξακολουθούν να μας συναρπάζουν.

Η Ορχήστρα έδωσε νέα πνοή στα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, πάντα με σεβασμό και προσήλωση στο πνεύμα του δημιουργού και μας «χάρισε» μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, που «έδενε» μοναδικά με την κατάμεστη από κόσμο πλατεία των Υψηλών Αλωνίων.

Η Ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού και φέρει το όνομά του. Είναι μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο έργο του μεγαλοφυούς και καινοτόμου συνθέτη, στιχουργού και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, χωρίς το οποίο η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετική.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης διήνυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο πλαισιωμένος μέχρι το τέλος της ζωής του από ταλαντούχους μουσικούς καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό. Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη υπηρετεί η Ορχήστρα.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων 2021 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Μαρία Τσουκαλά, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΔΕ Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.