Μαζική συγκέντρωση, έχοντας σαν στόχο να πετύχουν μία μεγάλη συμμετοχή, διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή οι αντιεμβολιαστές στην Πάτρα, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του εμβολίου.

Η συγκέντρωση είναι να γίνει την Κυριακή στις 29 Αυγούστου, στην πλατεία Γεωργίου (20:00) και αποτελεί την πρώτη εν όψει του Σεπτεμβρίου, αλλά και των μέτρων που έχει ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση κατά των αντιεμβολιαστών.

Η συγκέντρωση γίνεται εξάλλου με φόντο την αναστολή εργασίας στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους στις δομές υγείας που είναι να εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες η κινητοποίηση στους κόλπους των αντιεμβολιαστών, αλλά και αυτών που υποστηρίζουν ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι μεγάλη.

Παρόμοια όμως κινητοποίηση υπάρχει και στους γνωστούς κύκλους της τοπικής εκκλησίας της Πάτρας, με τις περίπου δέκα ενορίες που είναι πολέμιες του εμβολίου, θεωρώντας ότι είναι το προϊόν του συστήματος που θέλει την παγκόσμια διακυβέρνηση, να έχουν ξεσηκώσει τους πιστούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ίδια ώρα που θα γίνεται η συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, θα πραγματοποιείται παρόμοια κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος της Αθήνας, σύμφωνα άλλωστε με τα όσα έχουν αναρτηθεί από σχετικές σελίδες στα social media.

Το σχετικό μήνυμα για τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος έχει έναν καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα, τονίζοντας ότι η κινητοποίηση θα γίνει με τις ευχές των γερόντων του Αγίου Όρους, αλλά και αρκετών ακόμα πνευματικών από όλη την Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι και στην περιοχή μας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει μία σοβαρή θρησκευτική και εκκλησιαστική πτυχή που έχει να κάνει με τις κόντρες που φέρεται να υπάρχουν στο εσωτερικό της τοπικής εκκλησίας.

Κόντρες που καταλήγουν στο περίφημο Ουκρανικό ζήτημα το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση με απόφαση του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου, δύο μελών της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών.