Αποτελεί αντιφατική πολιτική από τη μία η κυβέρνηση να καλεί την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα να εφαρμόσει πιστά όλες τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα για τον COVID-19 και από την άλλη η ίδια η κυβέρνηση να μην τα εφαρμόζει ρίχνοντας τα βάρη στους δήμους δηλαδή στους δημότες.

Στο δήμο μας λειτουργούν 264 σχολικές μονάδες με 50 περίπου μόνιμες καθαρίστριες.
Το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζοντας το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων με απόφαση του, καλύπτει ορισμένες θέσεις για πλήρη απασχόληση ενώ καλούνται οι δήμοι αν επιθυμούν να καλύψουν τις υπόλοιπες μερικής απασχόλησης 2ωρα- 3ωρα. Αντιλαμβάνεται κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, ότι οι ανάγκες για καθαρίστριες είναι πολύ περισσότερες.
Με ομόφωνη απόφαση η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να καλύψει από ίδια έσοδα του δήμου τις επιπλέον ώρες, ώστε να μπορέσει το σχολικό έτος με πλήρες ωράριο.
Με ημίμετρα 2-3 ώρες εργασίες στα σχολικά συγκροτήματα δεν αρκεί να πραγματοποιηθεί η καθαριότητα και να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19.
Η κυβέρνηση ενώ μοιράζει αφειδώς χρήματα σε ημετέρους και στα Αθηναϊκά ΜΜΕ για να φτιάχνουν τη δημόσια εικόνα της, αδιαφορεί πλήρως για την υγεία των μαθητών, καθηγητών, εργαζομένων.
Τις προηγούμενες ημέρες η παράταξή μας Ώρα Πατρών είχε συνάντηση με το σύλλογο των καθαριστριών. Να τονίσουμε, ότι εκκρεμεί η δικαστική απόφαση 80 σχολικών καθαριστριών από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που ζητούσαν παράταση και συνέχιση της εργασίας τους μετά τη λήξη της σύμβασής τους στις 30 Ιουνίου.
Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει εδώ καλούμε το δήμο οπλισμένο με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να φέρει το θέμα στην ΚΕΔΕ και μαζί με άλλους δήμους να δημιουργήσει ένα πλατύ μέτωπο για την επίλυση αυτού του θέματος. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα και όχι ευκαιριακά. Οι δημοτικές αρχές να το διεκδικούν και να το επαναφέρουν κάθε φθινόπωρο.
Πάγια θέση μας είναι πλήρης απασχόληση, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες στις σχολικές μονάδες με εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής εργασίας. Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.