Στο νοσοκομείο πήγε εκτάκτως η Ματίνα Παγώνη καθώς ο κολικός νεφρού της προκάλεσε απίστευτο πόνο.

«Αναγκαστικά γίνονται αυτές οι επεμβάσεις γιατί οι πόνοι από κολικό νεφρού είναι μεγάλοι και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Τα πράγματα λύνονται από μια καλή τριάδα γιατρών: ουρολόγος, ακτινολόγος και αναισθησιολόγος και όλα πάνε καλά» είπε στον ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι θα μείνει στο σπίτι της και σήμερα και από αύριο Τρίτη θα είναι μάχιμη στο νοσοκομείο. «Το επιστημονικό προσωπικό της χώρας είναι άριστο και ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στα νοσοκομεία, οι γιατροί έχουν μεγάλη εμπειρία και αυτό αποδεικνύεται από το πώς χρησιμοποιούν τους Έλληνες γιατρούς στο εξωτερικό» επισήμανε.

Ματίνα Παγώνη: Αν δεν εμβολιαστούμε, δεν θα σωθούμε

Όπως είπε το εμβόλιο δεν πρέπει να το φοβάται κανείς, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοσήσουν οι ανεμβολίαστοι.

«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν, δεν υπάρχει, θα νοσήσουν όλοι. Μετά από 18 μήνες δεν πρέπει να φοβόμαστε το εμβόλιο, έχουμε εμπειρία δισεκατομμυρίων ατόμων, πλήρως εμβολιασμένων, έχουμε μελέτες στα χέρια μας. Είμαστε αιχμάλωτοι μιας νόσου, έχουμε το εμβόλιο και δεν το κάνουμε. Αν δεν εμβολιαστούμε δε θα σωθούμε, δε θα προχωρήσουμε την επόμενη φάση της ζωής μας, δε θα είμαστε ελεύθεροι» υπογράμμισε.

«Από αυτούς που έφυγαν χθες κανείς δεν ήταν εμβολιασμένος. Περιστατικά εμβολιασμένων που νόσησαν είναι ελάχιστα, δεν είναι σημαντικά. Η μετάλλαξη Delta δεν αστειεύεται, είναι πολύ επιθετική, μεταδοτική στη νεολαία. Πολύς κόσμος μπήκε και στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι έφτασαν και σε ΜΕΘ» πρόσθεσε.

Για το θέμα της μάσκας τόνισε ότι στους εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγει ποτέ. «Οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγουν. Ήταν γεμάτα τα σοκάκια στα νησιά, ιδιαίτερα στο καλοκαίρι» τόνισε.

«Μας προβληματίζει ο αριθμός των νεκρών»

«Για Κυριακή τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, με λίγα τεστ. Μας προβληματίζουν πάρα πολύ ο αριθμός των νεκρών, η αύξηση των διασωληνωμένων η αύξηση των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες COVID. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ» είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε «εδώ και αρκετό καιρό τα νοσοκομεία ζουν δύσκολη φάση, έχουν να διαχειριστούν ασθενείς COVID και ασθενείς non COVID, και οι ΜΕΘ το ίδιο, καταλαβαίνετε ότι αυτή η διαχείριση δεν είναι τόσο εύκολη είναι αρκετά δύσκολη και για τους γιατρούς και για το νοσηλευτικό προσωπικό. Χρειάζεται ενίσχυση ειδικά για το νοσηλευτικό προσωπικό, είχαμε πρόβλημα και προ πανδημίας, πόσω μάλλον τώρα, διαιρούνται στα δύο τα νοσοκομεία στην ουσία με ασθενείς COVID και non COVID. Έχουμε αναμονές ακόμα και σε χειρουργεία για τους non COVID».

Στις ΜΕΘ COVID, εξήγησε, έχουμε κάλυψη στην Αθήνα στο 76%, στην Κρήτη έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα 91%, πολύ λίγα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν μείνει, χρειάζεται ενίσχυση κρεβατιών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ειδικά στην Κρήτη που είναι μεγάλο νησί με τουρισμό.

Οι εμβολιασμοί στα παιδιά

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς στα παιδιά ανέφερε ότι έχουν πανικοβληθεί στην Αμερική, η επιστημονική κοινότητα, καθώς τα παιδιά έχουν αύξηση 50% και μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους (…) Τα ίδια τα παιδιά έχουν αύξηση νοσηρότητας 50% παρατήρησε δε, επικαλούμενη την πλέον πρόσφατη έρευνα. «Μελέτησαν και ξεκίνησαν για εμβολιασμό ακόμα και πολύ μικρών παιδιών όχι 12-17, πολύ μικρότερες ηλικίες, είναι στην τρίτη φάση» διευκρίνισε.

Προειδοποίησε ότι «Σεπτέμβρη ανοίγουν ΑΕΙ, σχολεία, γυμνάσια, πανεπιστήμια πρέπει να υπάρξει ασφάλεια, να είναι εμβολιασμένοι καθηγητές, μαθητές, φοιτητές. Εύχομαι, ελπίζω και πρέπει να υπάρχουν συνεργεία και στα σχολεία και στα ΑΕΙ για να πάνε οι μαθητές και οι φοιτητές. Παλιά οι εμβολιασμοί γινόντουσαν στα σχολεία» είπε.