Eίναι δεδομένο ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ο νόμος θα εφαρμοστεί και όσοι υγειονομικοί και υπάλληλοι νοσοκομείων δεν είναι εμβολιασμένοι, θα τεθούν άμεσα σε αναστολή εργασίας, τόνισε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» μετά βεβαιότητος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, με εκατοντάδες εργαζομένους που φέρονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, τόνισε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα συμβεί τίποτα διαφορετικό απ΄ότι ξέρουμε μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τη στάση και την προετοιμασία της 6ης ΥΠΕ, ο κ. Καρβέλης διαβεβαίωσε ότι έχει καταρτιστεί ήδη σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει με προσωρινή αποχώρηση προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 6η ΥΠΕ έχει αποστείλει έγγραφα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, ζητώντας τους να καταρτίσουν επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας χωρίς τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, όμως τα σωματεία ζητούν αναστολή του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, γιατί θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στη λειτουργία των νοσοκομείων με απρόβλεπτες συνέπειες για τους ασθενείς.

Πάντως, από χθες ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, για λόγους υγείας οι οποίες θα κριθούν μέχρι τις 23 Αυγούστου από τριμελείς επιτροπές.

Στο μεταξύ, στους κόλπους του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο ΠΓΝΠ όπου έχει εκδηλωθεί το μεγαλύτερο κύμα ανεμβολίαστων υγειονομικών, φαίνεται ότι έχει σχηματιστεί ρήγμα.

Οι πρωτοβουλίες συνδικαλιστών για τη διοργάνωση τουλάχιστον δύο συγκεντρώσεων μέχρι σήμερα, δημιουργούν εντυπώσεις μιας απούσας διοίκησης, γεγονός που έχει προκαλέσει τη μήνη του προέδρου που βρίσκεται σε καλοκαιρινή άδεια, ενώ είχε συγκαλέσει συνεδρίαση για τις 24 Αυγούστου, προκειμένου το σωματείο να σχηματίσει επίσημη θέση απέναντι σε αυτό το μείζον θέμα.