Τους δικούς του κανόνες, παρά την πανδημία και τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού, ακολουθεί μοναστήρι στην Εορδαία.

Πιο συγκεκριμένα, όποιος επισκεφτεί το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας, θα συναντήσει στην είσοδο δύο πανό:

Το ένα αναφέρει «απαγορεύονται οι μάσκες εντός της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου» και το άλλο, «οι λησταί φοράνε μάσκα, οι Χριστιανοί δεν φοράνε μάσκα».

«Έχουμε το δικαίωμα να παρέμβουμε σε αυτά που αφορούν την εκκλησία» υποστηρίζει, ο γέροντας Μάξιμος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Μονή διοικείται με νόμους εκκλησιαστικούς και όχι πολιτικούς. «Δεν λέμε μη φοράτε μάσκα. Μιλάμε συγκεκριμένα για τη Μονή. Ας έρθουν να μου κόψουν και το κεφάλι» πρόσθεσε.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

«Αντάρτικο» διαρκείας
Το μοναστήρι – σύμφωνα με το seleo.gr – έχει 17 μοναχούς. Απέχει από την πόλης της Πτολεμαΐδας περί τα 15 λεπτά και βρίσκεται στα όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μηλοχωρίου και Φούφα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, ένας ιερέας στο ίδιο μοναστήρι είχε σταματήσει τη Θεία Λειτουργία διότι μία 74χρονη γυναίκα φορούσε μάσκα, λέγοντάς της «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Η 74χρονη είχε αρνηθεί να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκάλεσε τότε και η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου.

Ο τελευταίος μιλώντας μάλιστα στην ΕΡΤ, είχε υποστηρίξει ότι ο κοροναϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κοροναϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πεθαναν».

Όσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;».