Στροφή στο περιεχόμενό του κάνει το OnlyFans. Το site που προσφέρει επί πληρωμή αποκλειστικές φωτογραφίες και videos και που έγινε ευρέως γνωστό για το γυμνό και σεξουαλικό του περιεχόμενο αποφάσισε να αλλάξει ρότα.

Όπως ανακοίνωσε από την 1η Οκτωβρίου θα απαγορεύει τις σεξουαλικές πράξεις και θα επιτρέπει μόνο γυμνό αν φυσικά είναι στα όρια του Acceptable Use Policy της εταιρίας. «Προκειμένου να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη επιβίωση της πλατφόρμας και να συνεχίσουμε να φιλοξενούμε μία κοινότητα δημιουργών και fans που τους συμπεριλαμβάνει όλους, πρέπει να εξελίξουμε τις οδηγίες περιεχομένου μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Βεβαίως το να εφαρμοστεί το ban θα είναι μια δύσκολη διαδικασία καθώς όλα τα uploads ελέγχονται από ανθρώπους ελεγκτές και η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει πάνω από 2 εκατομμύρια δημιουργούς που μοιράζονται περιεχόμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες, πουλώντας ακατάλληλο περιεχόμενο.

Πάντως, για όσους έχουν παρακολουθήσει τι συμβαίνει με τη σελίδα, η απόφαση αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία.
Έρχεται μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο φαίνεται πως το site εν γνώση του άφηνε να κυκλοφορεί παράνομο περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Αντί να βάζει «φρένο» στους «πονηρούς» λογαριασμούς, προειδοποιούσε πρώτα τρεις φορές και στη συνέχεια αφαιρούσε το περιεχόμενο. Ωστόσο, όσοι είχαν υψηλό αριθμό συνδρομητών δεν τιμωρούνταν. Μάλιστα, το BBC στην έρευνά του αποκάλυψε πως υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εικόνων παιδικής κακοποίησης, που ανεβαίνουν χωρίς έλεγχο στο OnlyFans.