Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει προκαλέσει μπαράζ τοποθετήσεων μετά τις δηλώσεις του για το εμβόλιο απέναντι στον κοροναϊό. Σειρά πήρε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη που επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι τις «ιατρικές απόψεις θα τις πουν οι γιατροί».

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του τενίστα στον αέρα της εκπομπής «Καλοκαίρι not» όπου βγήκε τηλεφωνικά. «Ο Στέφανος είναι ένα νέο άτομο, ένας άριστος τενίστας. Τον θαυμάζουμε όλοι, τον χειροκροτούμε, περιμένουμε να μας φέρνει νίκες και πιστεύω ότι με αυτό θα ασχοληθεί. Κι εμείς οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε με την ιατρική και την επιστημονική ιατρική κοινότητα, θα ενημερώσουμε τον κόσμο γιατί πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, ποιες είναι οι μελέτες που υπάρχουν και πώς θα προχωρήσουμε», είπε αρχικά η Ματίνα Παγώνη.

«Οι μη γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν»
Η Ματίνα Παγώνη συνέχισε: «Τις ιατρικές απόψεις θα τις πουν οι γιατροί, οι μη γιατροί δεν μπορούν να έχουν απόψεις για ιατρικά θέματα. Το σταματάμε εδώ! Χειροκροτούμε τον Στέφανο για τις νίκες του, θέλουμε νίκες να μας φέρνει κι εμείς θα ασχολούμαστε με τα εμβόλια, με τη νόσο Covid, τι πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε».

«Ξεχωρίζουμε ο καθένας ποιο είναι το επάγγελμά του, ποιο είναι το λειτούργημά του και σταματάμε μέχρι εκεί. Αυτά τα απαντούν οι γιατροί και οι επιστήμονες, οι μη γιατροί δεν μπορούν να απαντήσουν», υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη.


Η Ματίνα Παγώνη απαντά στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά