Το χορευτικό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το σύλλογο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς Κρήνης Πατρών διοργανώνουν από τον Αύγουστο του 2014 στο θέατρο Κρήνης εκδηλώσεις «Στα μονοπάτια της Ζωϊτάδας».

"Συμμετείχαν πάνω από 150 χορευτές/τριες του χορευτικού μας τμήματος παρουσιάζοντας  χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και χορογραφίες σε έντεχνη λαϊκή μουσική. Η ορχήστρα του χορευτικού με μαέστρο την Δήμητρα Αψόμωτου παρουσίασε δημοτικά και λαϊκά τραγούδια. Το 2014 την ιστορική αναδρομή και ανάδειξη της περιοχής επιμελήθηκε η  Κατερίνα Παναγιωτακοπούλου που είναι από την περιοχή και ο πατέρας της Νίκος Παναγιωτακόπουλος έχει γράψει το βιβλίο «Κρήνη». Το 2015 συνεχίσαμε την ιστορική αναδρομή με τις καθημερινές ασχολίες των ανθρώπων και το 2016 πήραμε συνεντεύξεις από ανθρώπους του χωριού πάνω από 80 χρονών που περιέγραφαν την ζωή στην Κρήνη στα χρόνια από το 1920 έως σήμερα. Το 2017 επεκτείναμε την ιστορική διαδρομή.

Το 2018 φιλοξενήσαμε ένα κινέζικο συγκρότημα που παρουσίασε λαϊκούς χορούς από την πατρίδα του. Το 2019 παρουσιάστηκε το χορευτικό μας με τα καλοκαιρινά του τμήματα μια και λόγω τον εκλογών κατέστη αδύνατη η πρόσκληση χορευτικών συγκροτημάτων από το εξωτερικό.  Το 2020 παρ΄ όλα τα προβλήματα που μας δημιούργησε η πανδημία σε μια ιδιαίτερη παράσταση με προεκτάσεις και προτάσεις για το αύριο του λαϊκού μας χορού αλλά και συμβολισμούς για την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα, παρουσίασε χορούς απ΄ όλη την Ελλάδα.   

Η επιτυχία των εκδηλώσεων  ήταν πολύ μεγάλη και η ανταπόκριση του κόσμου ιδιαίτερη.

Φέτος στον ίδιο χώρο στις 25 Αυγούστου 2021 ημέρα Τετάρτη και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 θα αφηγηθούμε  την πολυτάραχη ιστορική διαδρομή της «ΖΩΙΤΑΔΑΣ» και της ευρύτερης περιοχής την περίοδο της τουρκοκρατίας (1460 έως 1821)  μέσα από τα υπάρχοντα ιστορικά κείμενα παρουσιάζοντας συγχρόνως χορούς και έθιμα από περιοχές της Ελλάδας με ξεχωριστή ιστορική και λαογραφική σημασία. Θα συμμετέχουν 70 χορευτές – τριες. Καθ΄ όλη την διάρκεια των προβών αλλά και στην παράσταση έχουμε φροντίσει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα.", αναφέρει ανακοίνωση.