Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πυρόπληκτους και τα κατοικίδιά τους έγινε την Τρίτη 17 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων. Αντί εισόδου για παρακολούθηση της παράστασης «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειό του δάσους» (θέατρο σκιών από τον Μιχάλη Καταρακιά), οι παρευρισκόμενοι συνέβαλλαν στην συλλογή: τροφίμων, νερών, κονσερβών, σκυλοτροφών, γατοτροφών, ειδών υγιεινής και φαρμάκων.

Η παράσταση έγινε εθελοντικά για την υλοποίηση του σκοπού αυτού και είχε σημαντική συμμετοχή, καθώς συγκεντρώθηκαν, όχι μόνο τα προσδοκόμενα αγαθά, αλλά ακόμα περισσότερα.
Με την συμβολή των συντελεστών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αραχωβιτίκων σε συνεργασία με μέλη της κοινότητας (Μίλτος Καταρακιάς, Διονύσης Γιακουμέλος, Δημήτρης Μπούζης) το κοινό παρακολούθησε μια παράσταση για καλό σκοπό και το γέλιο επικράτησε.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Εμπνευσμένη από την επικαιρότητα, η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειό του δάσους» έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή της το στοιχειό-απαγωγέα, η παρουσία του οποίου οδηγεί στην εξαφάνιση όποιον τολμά να πλησιάσει την δασική περιοχή.
Συνδυάζοντας στοιχεία της ελληνικής παράδοσης με πρόσφατα γεγονότα, αποτελεί αφορμή για μια βραδιά γεμάτη ψυχαγωγία και προβληματισμό.

Η αφίσα είναι του Δημήτρη Μπούζη, κατοίκου Αραχωβιτίκων.

Πρόκειται να λάβουν χώρα τρεις ακόμα παραστάσεις τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Ψαθοπύργου.
Την Κυριακή 22 Αυγούστου στο γήπεδο μπάσκετ του Δρεπάνου.
Την Δευτέρα 23 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίου Βασιλείου.

Με κινήσεις όπως αυτές και με συμμετοχή του κοινού, γίνεται ενίσχυση της πολιτιστικής δράσης στα συγκεκριμένα χωριά του Δήμου Πατρών και παρέχεται βοήθεια σε ανθρώπους που την χρειάζονται.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την βραδιά στα Αραχωβίτικα, από τον Δημήτρη Μπούζη, κάτοικο του χωριού.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπούζης