Μήνυση κατά παντός υπευθύνου ,από την κρατική εξουσία , τον κρατικό  μηχανισμό έως και το τελευταίο πολίτη που μπορεί να ευθύνονται για τον μαρτυρικό θάνατο χιλιάδων άγριων και οικόσιτων ζώων στις τελευταίες πυρκαγιές, καταθέτει η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η φράση “ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα”, που δεν είναι απλά μια φράση, αλλά σηματοδοτεί με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αντίληψη, νοοτροπία και ιδεολογία για το τι είναι ζωή,  τη στιγμή που θύματα είναι πολλές χιλιάδες –εκατομμύρια ίσως ζωές, αυτές των μη ανθρώπινων ζώων, επιτέλους πρέπει να “αποσυρθεί” στο χρονοντούλαπο.

Ακούγεται ,αναπαράγεται και συντηρεί στο διηνεκές την εξαιρετικά κακή σχέση ενός πολύ μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας, των διαφόρων Αρχών, των ΜΜΕ και φυσικά του Πολιτικού Προσωπικού της χώρας  με την υπόλοιπη Ζωή γύρω μας.

Καλούμε τη δικαιοσύνη να διερευνήσει σε βάθος και ενδελεχώς τις ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται στο ξέσπασμα και την επέκταση των πυρκαγιών που κόστισαν τη ζωή σε αναρίθμητα ζώα, τους στέρησαν τους βιότοπους που ζούσαν, στέρησαν τη χώρα και τις επόμενες γενιές από τη βιοποικιλότητα που υποστηρίζει τη ζωή όλων μας.

Καλούμε να διερευνηθούν οι ευθύνες τόσο για τους επιτελείς της εξουσίας όσο και για τους ιδιοκτήτες, που εγκατέλειψαν ζώα δεμένα ή περιορισμένα να καούν, ανίσχυρα να αντιδράσουν. Καλούμε να μην περάσει απαρατήρητο, αυτό το τεράστιο έγκλημα για μια ακόμη φορά.

Γιατί έτσι μόνο θα περιοριστεί. Καλούμε όλους τους φιλοζωικούς συλλόγους, σωματεία, ενώσεις και περιβαλλοντικούς  φορείς, που ήδη η συμμετοχή τους είναι μεγάλη ,να συνυπογράψουν τη μήνυση στέλνοντας μήνυμα στο [email protected]. με θέμα ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΖΩΑ. Τους λίγους εκείνους που μας χρεώνουν κομματικές σκοπιμότητες, γεγονός το λιγότερο αστείο, τους έχει ήδη απομονώσει ο κόσμος..

Η ΠΦΠΟ περίτρανα έχει αποδείξει επί όλων των κυβερνήσεων, ότι δεν έχει προσδέσεις κομματικές, επιδοκιμάζει όταν πρέπει ή αποδοκιμάζει πολιτικές κατά των ζώων από όποιο κόμμα κι αν προέρχονται αυτές».