Συγκλονιστική και καθηλωτική ήταν η εμπειρία που βίωσαν οι θεατές στη αριστουργηματική τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες. Για μια ακόμα φορά το θεατρόφιλο κοινό του Φεστιβάλ κατέκλυσε το Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας και παρακολούθησε μια υψηλού επιπέδου τραγωδία, μια μύηση στα μυστήρια της ανθρώπινης συνείδησης, που με μοναδικές ερμηνείες παρουσίασαν οι πρωταγωνιστές.  Εστιάζοντας στις διαχρονικές αλήθειες που διατρέχουν το εμβληματικό αυτό κείμενο και οι σκηνοθετικές επιλογές της Νικαίτης Κοντούρη, ενδυνάμωσαν το κλίμα μυσταγωγίας και της θρησκευτικής τελετουργίας. Άλλωστε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης, έδειξε πως πράγματι το κοινό βίωσε μια συγκλονιστική θεατρική εμπειρία. 

Συνέχεια με την Αντιγόνη το Σάββατο 21 Αυγούστου

Με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή συνεχίζεται το Σάββατο 21 Αυγούστου το πρόγραμμα του 31ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου, στο ρόλο του Κρέοντα, και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς, με την Χριστίνα Χειλά Φαμέλη , στο ρόλο της Αντιγόνης,  την Ντόρα Μακρυγιάννη [Ισμήνη], τον Μάνο Καρατζογιάννη [Φύλακας, Άγγελος], τον Δημήτρη Σαμόλη [Αίμων], τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη [Τειρεσίας], αναμετρώνται με το αιώνιο κείμενο του Σοφοκλή.

«Σ’ αυτό το νέο και αναθεωρημένο ταξίδι της Αντιγόνης, έχουμε την τύχη να συνυπάρχουμε με έναν κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό, τον Θανάση Παπαγεωργίου», αναφέρει στο σημείωμά του για την παράσταση ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης. 

Η υπόθεση          Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέων έχει αναλάβει τώρα την εξουσία, ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα. Διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη, συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και  νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του. 

Εισιτήρια προπωλούνται στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ και στο viva.gr, 18€ κανονικό, 15€ μειωμένο (μαθητικό, φοιτητικό, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι).

Μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια για την παράσταση ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ τη Τρίτη 24 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία παραγωγής ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ, η προπώληση των εισιτηρίων για τη παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω του viva.gr  και από το ταμείο του Θεάτρου, το οποίο θα ανοίξει δύο ώρες πριν την παράσταση δηλαδή στις 7 το απόγευμα.