Μπορεί οι συναυλίες το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα να ήταν μετρημένες εξαιτίας της όλης κατάστασης με την πανδημία, όμως φαίνεται ότι το μουσικό κοινό της πόλης, θα αποζημιωθεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

Από τον Σεπτέμβρη και μετά έρχονται στην Πάτρα σημαντικοί καλλιτέχνες που φημίζονται για τις συναυλίες και τα live που δίνουν, έχοντας δημιουργήσει το δικό τους πιστό κοινό και στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Η αρχή θα γίνει με τον αγαπημένο σε πολλούς Πατρινούς τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη, έναν καλλιτέχνη που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια το δικό του ύφος και έχει δώσει σημαντικές συναυλίες στην Πάτρα που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη όσων τις έχουν ζήσει από κοντά.

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στην Πάτρα στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο την Τετάρτη στις 1 Σεπτεμβρίου, σε μία συναυλία που αφήνει πολλές υποσχέσεις και προσδοκίες στο κοινό για να έρθει κοντά, αφήνοντας στην άκρη τις αποστάσεις.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, την Δευτέρα στις 6 Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως ακόμα να έχει ανακοινωθεί επισήμως το σε ποιον χώρο θα γίνει αυτή η εκδήλωση.

Πάντως, οι δύο σημαντικοί καλλιτέχνες έρχονται στην Πάτρα, φέρνοντας μαζί τους «Μια αγκαλιά τραγούδια», με ένα ρεπερτόριο πλούσιο που σίγουρα θα ενθουσιάσει το κοινό της πόλης.

Ακολουθεί η συναυλία της «Ερωτικής Νατάσας», την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, με την αγαπημένη Νατάσα Θεοδωρίδου να μας υπόσχεται μιας νύχτα μαγική, μοναδική και ξεχωριστή.

Όμως οι συναυλίες δεν τελειώνουν εδώ. Η Ματούλα Ζαμάνι, έχοντας και αυτή στο παρελθόν της ορισμένα μοναδικά live στην Πάτρα, έρχεται στο Εργοστάσιο Τέχνης στις 10 Σεπτεμβρίου για μία ξεχωριστή συναυλία, με αντάρτικες μελωδίες, όπως αναφέρει η ίδια στα social media, που θα μας δείξουν τον δρόμο προς το όνειρο και την αγάπη.


Γιάννης Χαρούλης Πάτρα 2017 | Giannis Haroulis Mix Live Patra

Στο καθιστό με αυστηρά μέτρα

Αυτό που θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και οι τέσσερις συναυλίες που είναι να γίνουν στην Πάτρα θα είναι μόνο για καθιστούς, με το μέτρο της απαγόρευσης των όρθιων και του χορού να τηρείται αυστηρά.

Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους λόγους που αρκετές από τις συναυλίες που ήταν να γίνουν στην Πάτρα δεν έγιναν τελικά.

Βλέπετε οι περισσότεροι από  τους καλλιτέχνες άφησαν εκτός την αχαϊκή πρωτεύουσα από τις περιοδείες τους, όπως και τα περισσότερα μέρη της επικράτειας, επιλέγοντας πιο στάνταρ εμπορικά μέρη για το φετινό καλοκαίρι, κυρίως εντός του αττικού λεκανοπεδίου.

 


Θανασης Παπακωνσταντινου - Ο τρυγητης (Ματουλα Ζαμανη φωνη) | Πατρα 2013

Στο τέλος της περιοδείας

Την Πάτρα η πλειοψηφία των καλλιτεχνών την επέλεξαν για ακόμα μία χρονιά την περίοδο του Σεπτεμβρίου, στο τέλος της περιοδείας τους, κυρίως για λόγους εμπορικούς, πιστεύοντας ότι μέχρι τότε θα έχουν επιστρέψει στην πόλη οι φοιτητές.

Θυμίζουμε ότι οι συναυλίες που έγιναν στην Πάτρα το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού ήταν αυτή της Νατάσσας Μποφίλιου στο Εργοστάσιο Τέχνης, του Γιάννη Πλούταρχου στο γήπεδο της Παναχαϊκής και του Στέλιου Ρόκου με την Μελίνα Ασλανίδου.

Και αυτό που φάνηκε μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές είναι ότι το κοινό της Πάτρας, την εποχή της πανδημίας και του κορωνοϊού, διψά για συναυλίες και μουσική. Έστω και στο καθιστό…


Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Μιχάλης Χατζηγιάννης, Κηποθέατρο Αλκαζάρ 3