Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για απόπειρα ληστείας, απειλή, απλή σωματική βλάβη, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.  

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα, ο δράστης καταδίωξε τρεις ημεδαπές γυναίκες, που κινούταν πεζές, με αποτέλεσμα η μια από αυτές, να καταπέσει στο οδόστρωμα, όπου ο δράστης την ακινητοποίησε,  προσέβαλε με πράξεις του την γενετήσια αξιοπρέπεια της και παράλληλα αποπειράθηκε να αφαιρέσει την τσάντα της. 

Όταν προσέτρεξαν στο σημείο, οι άλλες δυο παθούσες, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στη γυναίκα, ο άνδρας άρπαξε την τσάντα της μιας και τραβώντας την, αποπειράθηκε να την αφαιρέσει, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη, σε κεντρικό δρόμο της πόλης και τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, όπου συνελήφθη.

Σε σωματική έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο. 

Επιπλέον, από τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του προέκυψε ότι στερούταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.