Ο Δήμος Πατρέων όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, προχωρά στην άμεση προκήρυξη θέσεων εργασίας σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης, για την καθαριότητα των σχολείων μας, το διδακτικό έτος 2021-2022.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει:

Η Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζει την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με ημερήσια απασχόληση δύο, τριών ή τεσσάρων ωρών ημερησίως, δηλαδή μερική απασχόληση, αλλά με πλήρη απασχόληση ημερησίως σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύσαμε.

Οι εν λόγω εργαζόμενες επιτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την υγεία των παιδιών μας, το οποίο ιδιαίτερα εν μέσω συνθηκών πανδημίας covid καθίσταται κρίσιμο.

Κατόπιν αυτών, ο Δήμος Πατρέων δημοσίευσε την προκήρυξη για τις 180 θέσεις πλήρους απασχόλησης σχολικών καθαριστριών στα σχολικά μας συγκροτήματα.

Η σχετική προκήρυξη είναι ήδη αναρτημένη στο site του Δήμου στην εξής διεύθυνση: https://www.e-patras.gr/el/anakoinosi-gia-tin-proslipsi-prosopikoy-me-shesi-ergasias-idiotikoy-dikaioy-orismenoy-hronoy-se-0
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει από αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 μέχρι και την Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021.

Παράλληλα η προκήρυξη είναι αναρτημένη και στους πίνακες ανακοινώσεων του Δημαρχείου.
Αναλυτικά στοιχεία, δικαιολογητικά όπως και η μοριοδότηση για την επιλογή σύμφωνα με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) αναφέρονται στην προκήρυξη .

Το επιπλέον κόστος της μισθοδοσίας, που αντιστοιχεί σε πλέον των 400.000 ευρώ, για το διδακτικό έτος 2020-2021, των υπόψη εργαζομένων το αναλαμβάνει ο Δήμος Πατρέων, χωρίς να σταματάμε ούτε ένα λεπτό και με κάθε τρόπο να απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει την υποχρέωση της για την καθαριότητα των σχολείων μας και να μην τα φορτώνει στις πλάτες των δημοτών.

Το έργο που επιτελεί ο κλάδος αυτός των εργαζομένων μας χρόνια τώρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι πρόκειται για την υγεία των παιδιών μας σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου, για το οποίο ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας covid η ανάγκη καθαριότητας καθίσταται κρίσιμη.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να στηρίζει και να διεκδικεί τα απαιτούμενα στην εκπαίδευση με πάνω απ’ όλα την υγεία της νεολαίας μας, όπως επίσης και τα εργασιακά δικαιώματα των υπόψη εργαζομένων μας.