Beckett (2021)

Η νέα ταινία στο Netflix με φόντο την Ελλάδα 

Σκηνοθεσία: Ferdinando Cito Filomarinο

Σενάριο: Kevin. A. Rice

Διάρκεια: 108 λεπτά

Πρωταγωνιστές: John David Washington, Alicia Vikander, Γιώργος Πυρπασσόπολος

Έτος Παραγωγής: 2021

Χώρα Παραγωγής: Βραζιλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένες Πολιτείες

Η πανδημία ήταν η αιτία που η ταινία “Beckett” δεν προβλήθηκε στους κινηματογράφους, αλλά τα δικαιώματά της αγοράστηκαν από το Netflix. Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 13 Αυγούστου όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι υποστηρικτές του Netflix, ενώ τα γυρίσματα έγιναν το 2019 σε ελληνικές τοποθεσίες όπως τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα, η Καλαμπάκα, τα Ζαγόρια και η Αθήνα. Βλέπουμε κάποια στιγμή και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αν και δεν είμαστε βέβαιοι ότι την παρατηρεί προσεκτικά και ο κεντρικός ήρωας, ο οποίος προσπαθεί να σωθεί από αρχικά ανεξήγητες επιθέσεις που δέχεται συστηματικά από το ατύχημα που συνέβη σε εκείνον και την σύντροφό του κατά τα πρώτα λεπτά θέασης.

Είναι αρκετά απασχολημένος και απορροφημένος με το ζήτημα της σωτηρίας του για να θαυμάσει τις συγκεκριμένες τοποθεσίες, αν και το κοινό μπορεί κάλλιστα να το κάνει. Εκτός και αν τον κερδίσει το σασπένς του πολιτικού αυτού θρίλερ, το οποίο ξεκινά δυναμικά από την αρχή της προβολής και συνεχίζει να είναι σε υψηλά επίπεδα μέχρι η ταινία να φτάσει στο τέλος της.

Με τα αγγλικά και τα ελληνικά να κυριαρχούν ως ομιλούμενες γλώσσες, αναδεικνύονται στην παραγωγή αυτή θέματα όπως η δυσκολία της επικοινωνίας καθώς και οι πολιτικές εκφάνσεις ενός μυστηρίου που έχει ως αφορμή του μια συγκυρία που διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα από τα 108 συνολικά λεπτά που η ταινία διαρκεί.

Στο imdb βλέπουμε χαμηλή βαθμολογία (μόλις 5,7) και αυτό μπορεί να οφείλεται αφενός στην μη ρεαλιστική παρουσίαση της ελληνικής κουλτούρας, αφετέρου στα μη διακυμαινόμενα επίπεδα δράσης και σασπένς, τα οποία είναι πολύ υψηλά με την μία ανατροπή να προκύπτει μετά την άλλη, χωρίς να δίνεται στους θεατές ο απαραίτητος χρόνος για επεξεργασία αυτού που μόλις είδαν.

Από την άλλη, χρειάζεται χρόνος να επεξεργαστείς αυτό που μόλις είδες, σε μια παραγωγή επιτυχώς σκηνοθετημένη με υπόθεση με στέρεες βάσεις και καλές ερμηνείες;

Τα σχόλια δικά σας.


Beckett | Official Trailer | Netflix