Μπορεί τα περισσότερα από τα καταστήματα της Πάτρας να έκλεισαν για διακοπές, μπορεί η αγορά να είναι έρημη λόγω του Δεκαπενταύγουστου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη είναι άδεια εντελώς.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έμειναν στην Πάτρα τις ημέρες της Παναγιάς και δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από το κλεινόν άστυ, έστω και για λίγο, πηγαίνοντας σε κάποιον κοντινό προορισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την παραμονή της Παναγίας το πρωί του Σαββάτου το κέντρο της Πάτρας είχε αρκετό κόσμο και η κίνηση ήταν αυξημένη, σε σημείο τέτοιο που δεν θύμιζε σε τίποτα Δεκαπενταύγουστο.

Τα μαγαζιά εστίασης δε που έμειναν ανοικτά, έκαναν κάποια από αυτά τους καλύτερους τζίρους του καλοκαιριού, ειδικότερα όσα δουλεύουν με παραγγελίες και γρήγορο φαγητό.

Ωστόσο, την Κυριακή ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου η Πάτρα ήταν άδεια από κόσμο και έμοιαζε πραγματικά με μία έρημη πολιτεία αφού ακόμα και αυτοί που ξέμειναν στην πόλη κάπου βρήκαν να πάνε έστω και αυθημερόν.

Πάντως, είναι γεγονός ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή και τα τριψήφια νούμερα που παρουσιάζει σε καθημερινή βάση ο ΕΟΔΥ, κράτησαν αρκετούς στο να πάνε κάπου διακοπές, κάνοντας τους πιο επιφυλακτικούς.

Άλλοι πάλι φαίνεται ότι έχουν προτιμήσει για την άδεια τους τις μονοήμερες ή διήμερες αποδράσεις από την πόλη, επιστρέφοντας στην βάση τους και κάνοντας και πάλι εξορμήσεις σε κοντινά παραθεριστικά μέρη, ενώ για άλλους οι διακοπές τώρα ξεκινούν.

Οι περισσότεροι, όμως, επιστρέφουν στην Πάτρα από τις 20 Αυγούστου και μετά, με την πόλη να ξεκινάει να μπαίνει και πάλι στους κανονικούς της ρυθμούς εν όψει του τέλους του καλοκαιριού και του ερχομού του Σεπτεμβρίου.