Χωρίς νερό έμειναν 7 χωριά του Δήμου Ερυμάνθου ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, εξαιτίας δολιοφθοράς σε σωλήνες του δικτύου ύδρευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου:

"Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν να στερήσουν το νερό από εκατοντάδες σπίτια την εορταστική ημέρα που τα χωριά μας ζωντάνεψαν από κόσμο.

Όπως διαπιστώθηκε άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο δίκτυο ύδρευσης τρυπώντας τους σωλήνες σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σημεία. Αποτέλεσμα είναι να μην έχουν νερό, Ερυμάνθεια, Χιόνα, Κριθαράκια, Άγιος Γεώργιος, Αβράμι, Μπατζαίικα, Βελημάχι, κ.ά.

Άμεσα ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή το Αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίτσας, κλιμάκιο του οποίου, παρουσία και του αντιδημάρχου Ζώη Μαρτζάκλη, μετέβη στα σημεία και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Την ίδια ώρα συνεργεία του Δήμου καταβάλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών το συντομότερο δυνατό."

Περίπου από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε σταδιακά η αποκατάσταση της υδροδότησης στα χωριά.

Μετά από πολύωρες εργασίες και προσπάθειες, ήδη τα πρώτα χωριά άρχισαν και πάλι να υδρεύονται, ενώ μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η ύδρευση σε όλους τους οικισμούς! Πραγματικά αξίζουν, συγχαρητήρια στο προσωπικό ύδρευσης του δήμου και στον αντιδήμαρχο για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επέδειξαν, τον συντονισμό και τη δράση τους.

Να σημειωθεί, πως τη Δευτέρα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής θα υποβάλει μήνυση κατά αγνώστων και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούν οι δράστες που άφησαν εκατοντάδες συνδημότες μας χωρίς νερό, εν μέσω καύσωνα.

Μπαρής: Προκαλεί θλίψη το γεγονός

«Πραγματικά προκαλεί θλίψη, αλλά και αγανάκτηση το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να αφήσουν χωρίς νερό εκατοντάδες συνδημότες μας, ιδιαίτερα αυτή την ημέρα εορτής που τα χωριά μας υποδέχτηκαν πολύ κόσμο. Την έρευνα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες που προκάλεσαν τη δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης και να λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Ζητάμε την κατανόηση των συνδημοτών μας και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση των βλαβών», δήλωσε ο κ. Μπαρής.