Ταβερνάκια, κοκτέιλ, παγωτά και τοπικά γλυκά. Τι νόημα έχουν οι διακοπές χωρίς αυτά;

Κανένα, θα απαντήσουμε, και θα σου πούμε ότι δεν χρειάζεται να τα στερηθείς για να διατηρήσεις σταθερό το βάρος σου, αλλά και τη φυσική σου κατάσταση.

Το ζήτημα, άλλωστε, είναι να απολαύσεις αυτές τις λίγες μέρες ανεμελιάς στο έπακρο, χωρίς να σκέφτεσαι κάθε σου μπουκιά.

Και δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Το θέμα είναι να προσέξεις τα παρακάτω:

Πιες νερό. Πολύ νερό.
Και συγκεκριμένα, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια. Εκτός από το ότι θα σε δροσίσει και θα σε προστατεύσει από τη θερμοπληξία και την εξάντληση, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις ενεργό τον μεταβολισμό σου και θα ελαττώσει την κατακράτηση υγρών – αντίο πρήξιμο. Και, φυσικά, δεν βλάπτει καθόλου που θα κάνει και την επιδερμίδα σου να λάμψει.

Μείνε σε κίνηση
Καλή η ηλιοθεραπεία (δηλαδή, όχι, αλλά ελπίζουμε τουλάχιστον να χρησιμοποιείς αντηλιακό), όμως η θάλασσα προσφέρει και αμέτρητες ευκαιρίες για κίνηση. Εκμεταλλεύσου τες! Κολύμπα περισσότερο και συχνότερα – και μέσα στο νερό μαυρίζεις -, βγες για βραδινό τρέξιμο ή έστω περπάτημα στην άμμο και δοκίμασε κάποιο θαλάσσιο σπορ. Και θα διασκεδάσεις και θα γυμναστείς και θα έχεις κάτι να διηγείσαι επιστρέφοντας.

Φυσικά γλυκά
Δεν θα σου πει κανείς να μην φας παγωτά ή άλλα λαχταριστά γλυκά, όμως προσπάθησε κάποιες φορές να ικανοποιείς την ανάγκη σου για επιδόρπιο με ένα φρούτο. Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι γεμάτο εξωτικές επιλογές, πλούσιες σε γεύση και βιταμίνες και φτωχές σε θερμίδες.

Τα ψάρια που θα πιάσεις
Light, πεντανόστιμα και πιο καλοκαιρινά από οτιδήποτε άλλο, τα ψάρια δεν πρέπει να λείπουν από το μενού των διακοπών. Τα ωφέλη τους για την υγεία σου ξεπερνούν κατά πολύ τη γραμμή σου.